Sport

2012.07.05. 18:27

Lovasoké a terep Nagykanizsán

Nagykanizsa - A magyarok valamint a külföldi lovasok is megérkeztek a Csónakázó-tó partjára, ahol pénteken 9.30-kor a díjlovaglással kezdődik a 16. Nemzetközi és Országos Military minősítő verseny.

Benedek Bálint

A háromnapos viadal házigazdája, a Kanizsa Lovas Klub a Bethlen-évhez kapcsolódva, a miniszterelnök gróf Bethlen István valamint az 1956-os forradalom nagykanizsai városparancsnoka, az öttusázó vitéz Orbán Nándor előtt is tiszteleg. Mint azt Dobri Lajos, a Zala megyei Lovas Szövetség elnöke elmondta: a pálya jelenlegi állapotán nagyon jól látszik, hogy a szervezők szorgalmasan dolgoztak, így ismét nívós, a nemzetközi normáknak megfelelő lovastusaviadalt láthat a közönség.

Különféle kategóriákban a magyarok mellett a német, osztrák, olasz, román és angol versenyzők 84 lóval neveztek. A szilvásváradi színekben szereplő, Egyed László nyolc állattal regisztrált. A népes hazai mezőnyben számos rutinos zalai is indul. A vendéglátó Kanizsa Lovas Klubot Tamás Bianka és Nagy Zsófia képviseli, míg Keszthelyről Bucher Rebeka és Bem Judit érkezik, Gyűrűsről Kovács Emese, míg Kehidakustányból Szabó Tamás neveztek.

Az eltérő nehézségi fokú pályák tervezését és megépítését a L'ndliche Amatőr Európa-bajnokságon is tevékenykedő ifj. Dobri Lajos, az osztrák Carl Paar és a német Carlheinz Boes felügyelte.


A military verseny pénteken 9.30-kor a lovak viselkedését valamint a felkészültségét felmérő díjlovagló számmal rajtol. Szombaton 9 órakor a várhatóan rendkívül látványos tereplovaglással folytatódnak a küzdelmek, melyben déltől három óráig a kánikula miatt szünetet rendeltek el a szervezők. Vasárnap 9 órától pedig a bírói torony előtti pályán a díjugrató számmal zárul a lovastusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!