Sport

2012.02.25. 09:00

Tavaszi rajt a kézilabda NB II-ben

Elérkezett a tavaszi rajt pillanata a kézilabda NB II-ben. Megyénk négy érintett csapata közül a két női gárda kezd itthon: a Hévíz rangadón fogadja a Győr tartalék együttesét, míg a kanizsai Izzónál a Tolna KC vendégeskedik.

MTI

A zalai gárdák közül a Hévíz SK szerepelt a legjobban a bajnokság első felében, a 4. helyen áll. A felkészülést Pécsi Zsolt irányításával január közepén kezdte el a gárda, melybe szülés után visszatért minden idők leggólerősebb hévízi kézilabdázója, Óváry Szilvia; illetve leigazolták Pék Petrát, aki 261 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt; s újra a csapattal készül sérülésből felépült Iglódi Réka is.

- Hazai rangadóval nyitunk - utalt a tabellaszomszéd elleni, ma 15 órakor kezdődő csatára Pécsi Zsolt. - Kiszámíthatatlan, hogy a fiatal tehetségekből álló Győr milyen kerettel érkezik, de saját játékunkat játszva folytatni szeretnénk hazai győzelmi sorozatunkat. A vezetés a dobogót tűzte ki célul elénk, valamint lelkes közönségünk kiszolgálását.


A Keszthely GDSE férfi csapata nehéz helyzetből várja a folytatást, hiszen 6 pontjával jelenleg csak a Tapolcát előzi meg a táblázaton. Előttük két-két 7, illetve 8 pontos csapat található az alsóházban, sikeres rajttal tehát könnyen előrébb léphetnének. Éppen ez a céljuk: középcsapatként végezni, és főleg a hazai mérkőzések megnyerésével kiszolgálni a közönséget. Nehéz a csapategység kialakítása a fiatalokra épülő együttesből, sokan főiskolások és távoli városokban tanulnak. Célirányosan igazoltak: a kapus Szemerédi Attilát, a balszélső Baranyai Zsoltot, és a jobbátlövő Szabó Gergelyt nyerték meg a csapathoz.

A bajnokságot idegenben kezdik, az 5. helyezett Mecsek Takarék ellen, vasárnap.

A Nagykanizsai Izzó SE női csapata ma 17 órakor kezdi a tavaszt az NTE-csarnokban, míg a férfiak holnap Szigetvárra utaznak.

A zömében serdülőkorú játékosokkal a tabella utolsó helyén tanyázó nőknél a tisztes helytállásra és a tapasztalatszerzésre helyezik a hangsúlyt. Gódor Mihály edző elmondta: a lányokat feltétlenül dicséret illeti, hisz szorgalmasan járnak az edzésekre, ahol szívvel-lélekkel hajtanak.

- A meccseken sem a hozzáállásukkal van a baj, hanem azzal, hogy rutinos felnőttekkel tűzdelt csapatok ellen kell játszaniuk - fűzte hozzá a tréner. - A szezon számunkra nehezen indult, de a tapasztalatszerzés közben megerősödtünk, így tavasszal talán még harcosabbak leszünk.

A klub férfi különítménye jelenleg 6. a tabellán, ami Tóth László tréner szerint jó pozíció, s nehéz lesz megtartani. A csapat heti két edzéssel hangolódott a szezonra, s amikor csak tehette, edzőmérközéseken is részt vett.

- A tréningek helyszínéül szolgáló NTE-csarnokban többször áldatlan állapotok uralkodtak, nem volt fűtés, meleg víz... - panaszolta Tóth László. - A csapat egyébként az őszi utolsó fordulókra kezdett magára találni, ezért nekünk nem jött túl jól a pár hónap kihagyás. A céljaink eközben nem változtak, a végelszámolásban a 3-5. hely között szeretnénk végezni.


A kézilabda NB II zalai részesei közül a két férfi csapat, az N. Izzó SE és a Keszthelyi GDSE a délnyugati csoportban található. A két együttes egy hét múlva mutatkozik be idehaza: a dél-zalaiak március 3-án 17 órakor a Mecsekvidék együttesét, a balaton-partiak pedig 4- én 15 órakor a Szentgotthárdot fogadják. A nőknél a Hévíz az észak-nyugati, az Izzó pedig a dél-nyugati csoportban versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!