Sport

2012.02.24. 10:15

Nőnek az igények és a kiadások

Hévíz sportegyesülete az elmúlt időszakban átalakult, új vezetéssel dolgozik. Az előző év történéseiről és a jövőbeli tervekről beszélgettünk az elnökkel, Bencsik Péterrel.

Bóbics László

- A 2011-es év számunkra az átalakulás éve volt, teljesen új alapokra helyeztük a sportkör működését - kezdte Bencsik Péter.- Az előző időszak félbemaradt, illetve lerendezetlen ügyeit tisztáztuk, az elmaradásokat kifizettük. Teljesen új koncepció alapján dolgozunk tovább, gazdaságilag és jogilag is átszerveztük a működésünket. Ebben, Papp Gábor polgármesterrel az élen, az önkormányzat támogat bennünket. A szakosztályainknak külön költségvetése van, de nem is ez az igazán új, hanem hogy szinte naprakészen nyomon követjük az elszámolást. Hierarchikus, de nem diktatórikus rendszert építettünk ki. Az elején nem mindenki értette a feladatát, de mára zavartalanul működik minden. 


- Mekkora a sportkör létszáma?

-Valamivel több, mint négyszázötven. Tavaly felmértük a szakosztályoknál az igényeket és eszközöket, felszereléseket vásároltunk. Új szakosztályok is alakultak: a rock and roll nagyon népszerű, az íjászat is fejlődik, és az ősztől már ökölvívóink is vannak. A teniszpályákat egy klub működteti, amely fiatalok képzésével is foglalkozik. A labdarúgóknál a kft.-től a nyártól a sportkör átvette az NB III-as indulási jogot. 

- Hogyan sikerültek a rendezvényeik? 

-   A Hévízi Sportgála jó ötlet volt, folytatni szeretnénk. A Zala-völgye lovasrendezvény színvonalas küzdelmet hozott, és ezt is szeretnék a következő években is megrendezni. És ha már a lovasoknál tartunk: nagy öröm, hogy a fiatal Hollé Sára nemzetközi szinten is jó eredményeket ért el és ezzel öregbíti városunk hírnevét. Több pályázatot is nyertünk, s bár nem jelentős öszszegekről van szó, néhány millióval így is gazdagodtunk. 

- Mekkora a költségvetésük? 

- Hatvanötmillió forintos támogatási kérelmet nyújtot tunk be az önkormányzathoz, ebből 16 milliót tesznek ki a különféle közterhek. Hogy mennyit tud adni a város, még nem tudjuk. Az biztos, hogy a költségeink nem csökkennek. Egyrészt felmerültek igények új sportrendezvények szervezésére. Illetve újdonság az is, hogy ez évtől a sportegyesület finanszírozza minden utánpótlás labdarúgócsapata utaztatását. Eddig ez csak a 13 év felettiekre volt igaz. 

- Mi a helyzet a létesítmények terén?
-  Továbbra is napirenden van új pályák építésének terve, s az idén ez ügyben már szeretnénk készíteni pályázatot is. Persze a végső döntést ebben az ügyben is a város vezetése mondja majd ki, mindenesetre az új létesítmény kialakításához a területet már megvette az önkormányzat. 


Sportberkekben egyre többször hallani, a Z. Csuti SK-Hydrocomp finanszírozási gondokkal küzdő hatszoros sakk csapatbajnok gárdája jobb feltételek reményében Hévízre költözik. A végső döntést sokan várják, hiszen átírhatja a helyi sporttámogatás elosztását is. Biztosat azonban továbbra sem tudni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!