Sport

2012.02.13. 18:40

Magabiztos volt a HSK együttese

A Hévízen rendezett felkészülési kézilabda kupán három női csapat indult. A hazaiak szerezték meg a győzelmet.

Bóbics László

Az NB II-es házigazdákon kívül az összevont megyei bajnokságok élcsoportjában található Zalaszentgrót és a középmezőnyhöz tartozó Egerszeg SK küzdött a legjobbnak járó serlegért.
 
Eredmények: Zalaszentgrót-Egerszeg SK 24-14 (14-9), Egerszeg SK-Hévíz 19-28 (7-15), Hévíz-Zalaszentgrót 38-18 (20-4).

A torna végeredménye: 1. Hévíz, 2. Zalaszentgrót, 3. Egerszeg SK. A győztes Hévíz csapata: Lancz, Czigány, Golovko, Henczi A., Borsi, Zsohár, Tóth, Pék P., Pék E., Ováry, Bödör, Iglódi, Holczbauer, Kovács, Gliba. Edző: Pécsi Zsolt.


Különdíjak. A legjobb kapusok: Bödör Szilvia, Lancz Katalin (mindkettő Hévíz). A legjobb mezőnyjátékosok: Császár Renáta (Zalaszentgrót), Czigány Nóra, Pék Petra, Zsohár Mónika (mind Hévíz). A torna gólkirálya: Kósa Katalin (Zalaszentgrót) 16 találattal.

A serlegeket és a különdíjakat Varga Sándor, a Zala megyei Kézilabda Szövetség elnöke és Bencsik Péter, a Hévíz Sportkör elnöke adta át.

Jutalmazták Holczbauer Zsófiát (Hévíz) aki a 20112012 NB II ifjúsági bajnokság gólkirálya lett a 10 mérkőzésen lőtt 101 góljával.

Oláh Andrea, a Hévíz szakosztályelnöke így vélekedett:
- A torna mindhárom együttesnek jól szolgálta a felkészülését, sportszerű, küzdelmes mérkőzéseket láthattak a nézők. Az edzőnk mindenkinek lehetőséget biztosított és több taktikai variációt kipróbálhatott. Nagyon örültünk egykori gólkirályunk, Ováry Szilvia eredményes visszatérésének. Szükség is lesz rá, mert február 25-én 15 órakor itthon a Győr Audi ETO tartalékcsapata ellen igazi csoport rangadón kezdjük a tavaszi szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!