Sport

2011.10.18. 16:55

Sporteszközei miatt a DSE feljelentette korábbi otthonát

Rendőrségi feljelentést tett a nagykanizsai Hevesi Sándor Általános Iskolánál maradt sportszerei miatt a Zalaerdő Torna- és Természetjáró DSE. A felek hónapok óta tartó szakításában ezzel új fejezet kezdődhet.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról már írtunk: az iskolával történt szakítása és elköltözése után a Zalaerdő Torna- és Természetjáró Diáksport Egyesület számos sporteszközét próbálja viszszakapni az oktatási intézménytől. Mint a szervezet jogi képviselője, dr. Slezák József elmondta: mivel leveleik és más megkereséseik eddig eredménytelennek bizonyultak, már csak a nyilvánosság erejében bíznak. A sporteszközökön (egyebek közt több tucat tornaszőnyegen) kívül még egy nagyméretû tükrük is az iskolában van, s az átadásra levélben szólították fel az intézményt, melynek magatartása az ügyvéd szerint már büntetőjogi kategória, a sikkasztás határát súrolja.

– A nézeteltérést az egyesülettel illene rendezni és nem a gyerekeket sújtani azzal, hogy visszatartják a sporteszközeinket – szögezte le. – A DSE saját erejéből a felszereléseket nem tudja pótolni, hiányuk miatt pedig csorbul a felkészülés, ezért voltunk kénytelenek visszamondani például az Európa-bajnokságon való részvételt. Azt gondolom, az önkormányzatnak mint iskolafenntartónak kellett volna lépni valamit az ügyben, az illetékesek hallgatása pedig szerintünk a városvezetést is minősíti.


Karádi Ferenc alpolgármester ellenben úgy véli: minden telhetőt megtettek, hogy az iskola és az egyesület közti tárgyalásokat békés mederben tartsák. Ugyanakkor a maga részéről nem tartja szerencsésnek, hogy egy megállapodás után újabb követeléssel áll elő a DSE.

– Úgy tudom, a kért eszközöket elvitték az iskolából, s akkor újabb követelésük nem volt – bocsátotta előre. – Az, hogy most a költözés után továbbiakra is igényt tartanak, számomra furcsa, főleg, hogy a vagyonmegosztás információim szerint már lezárult.

Az alpolgármester hozzátette: véleménye szerint méltatlan az egyesület magatartása ahhoz képest is, hogy az iskola korábban harminc éven keresztül minden támogatást megadott neki.

Farkasné Bolin Ildikó, a DSE elnöke viszont azt mondta: 72 darab szőnyegükből csak körülbelül egytucatnyit vihettek magukkal új helyükre, a Kanizsa Plazába – most a maradékot is szeretnék visszakapni. Hozzátette: könnyen ki lehetne deríteni az igazságot, ha valaki összeszámolná, hány ilyen van az iskolában, s abból hány szerepel az ottani leltárban. Ugyanis – ahogy mondta – az említett eszközök a sportegyesület leltárában vannak.

– Nekem muszáj ezeket visszaszereznem, mert ha át kell majd adnom őket egyszer az utódomnak, joggal kérhetik rajtam számon, mi történt velük – szögezte le. 


AZ ISKOLÁBAN NEM ÉRTIK
Dominikné Papp Edit, a Hevesi-iskola igazgatója kijelentette: lezártnak tekintik a sportegyesület elköltözését. Mint mondta: voltak vitatott kérdések, mint például a szaknyelvben csak „talajnak” nevezett tornaszőnyeg sorsa, ám megállapodtak: azt viheti az egyesület, mást pedig nem kér. (Farkasné Bolin Ildikó szerint ilyen egyezség nem született.) Ehhez képest értetlenül áll az iskola a felmerült újabb igények előtt. „Egy biztos, a mi lelkiismeretünk nyugodt” – tette hozzá az igazgató.



Előzmények:

2011. július 18.
A sportszereiket akarják

2011. március 25.
Vihar a szivacsgödörből - Méltatlan végjáték a Hevesi és a DSE házasságában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!