Sport

2011.09.20. 07:58

Ribli Zoltán újra zalai színekben sakkozik

A 60 éves Ribli Zoltán nagymestert, olimpiai bajnokot, és a 12 éves tehetséget, Kántor Gergelyt is leigazolta az NB I-es sakk csapatbajnokságban címvédő Aquaprofit NTSK - jelentette be Nádasi Tamás, a főszponzor elnöke.

Benedek Bálint

A tegnapi sajtótájékoztatót Németh Zoltán, az immár négyszeres magyar bajnok nagykanizsai klub elnöke és Nádasi Tamás a támogatói szerződés ünnepélyes aláírásával kezdték meg. A névadó szponzor elnöke, Nádasi Tamás elmondta: a sakkozók a tavalyinál negyven százalékkal több pénzt kapnak az új bajnoki szezonra. A pontos számot ugyan nem árulta el, de az biztos, hogy az összeg nyolc számjegyű.


- Továbbra is alapvetően magyar játékosokkal képzeljük el a jövőt, ennek köszönhető Ribli Zoltán érkezése is, aki korábban tíz éven keresztül volt már tagja a kanizsai alakulatnak - folytatta Nádasi Tamás. - A sportoló jelenleg az osztrák sakkválogatott szövetségi kapitánya, s most pécsi és kaposvári kitérő után ül majd újra a kanizsai asztalokhoz. A másik igazolásunk a világ második legjobb ifjúsági játékosaként számon tartott, csupán tizenkét éves budapesti tehetség, Kántor Gergely lesz, aki ugyancsak jelentős erősítésnek számít.

A teljesség kedvéért: egy távozó is van Kanizsán, ugyanis a csapatból a szombathelyi Prohászka Péter úgy döntött, visszatér nevelőegyesületéhez. A többi sakkozó - így a világbajnok indiai Viswanathan Anand, az egykori zalai olimpikon Portisch Lajos és a legjobb női játékos, Polgár Judit - viszont marad. De e nagy nevek, úgy tűnik, nem szerepelnek majd az NB I-es sakkbajnokság rajtján, amikor vasárnap örökrangadót vív a csapat, hiszen a nagy rivális Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp otthonába látogat.

- Ismét, ötödször is szeretnénk megnyerni a magyar bajnokságot, s ehhez átszerveztük a csapat vezetését is - folytatta Nádasi Tamás. - A csapatvezetői tisztséget ed-dig ellátó dr. Flumbort And-rás munkahelyi elfoglaltsága miatt leköszön a posztról, helyét Papp Nándor veszi át. A játékosaink közül pedig ketten is kapnak plusz tisztséget: Pintér József és Ribli Zoltán csapatkapitányok lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!