Sport

2011.09.28. 06:55

Fogathajtás: a military sorsát szánják neki

A hét végi kettesfogathajtó viadallal zárult a lovas szezon a nagykanizsai Csónakázó-tónál. A megmérettetésre minden eddiginél több, húsz fogat nevezett.

Benedek Bálint

A sportág megyei szövetsége és a Kanizsa Lovas Klub versenyén a vasi, tolnai és somogyi fogatok is szerepeltek, a több száz néző pedig rajtuk kívül is számos érdekességet láthatott. A házigazda klub színeiben indult például a 11 éves Bánkuti Krisztián, a verseny legfiatalabb hajtója, de nagy feltűnést keltett a kanizsai hintókészítő, Vékási Vendel pónik vontatta kocsija is. Utóbbi méretei miatt csak versenyen kívül indulhatott, de különdíjat kapott.

– Egy fogathajtó verseny még mindig kuriózum a megyében, de egyre népszerűbb a nézők és a résztvevők körében is – mondta Dobri Lajos, a szövetség elnöke. – Tizenöt éve a military is így indult, s mára nemzetközivé érett. Reméljük a fogathajtásra is ez vár, s akár már jövőre országos szintű viadalt fogadhatunk.


Eredmények. Akadályhajtás: 1. Varga Szilárd (Szombathely) Iqbege és Hansbege nevű lovaival, 2. Hartmann Zsolt (Barcs) Berti és Betyár, 3. Késmárki Sándor (Marcali) Kapitány és Virgonc, 4. Németh József (Zalatárnok) Livi és Dóri. Vadászhajtás: 1. Hartmann Zsolt (Barcs) Berti és Betyár, 2. Varga Szilárd (Szombathely) Iqbege és Hansbege, 3. Hartmann János (Barcs) Berti és Betyár, 4. Pais Béla (Becsvölgye) Freila és Murphy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!