Sport

2011.09.23. 05:27

Baseball: osztályozó előtt még rá is játszanak

Az NB I-es baseball-bajnokság alapszakaszát győzelem nélkül, az utolsó helyen záró Neckermann Kanizsa Ants a rájátszásban még javíthat. Szombaton az Óbudával (12 óra), vasárnap pedig az Érddel (14) mérkőzik a gárda a nagykanizsai Thúry-sporttelepen.

Benedek Bálint

A fejlemény a kanizsaiakat is meglepte, hisz az egész szezonban játékoshiánnyal küzdő klub már az osztályozóra készült az NB II legjobbja ellen. Fertig István csapatvezető elmondta: a gárda továbbra sincs a legjobb passzban, de minden erőt mozgósítanak, hogy megőrizhessék az élvonalbeli tagságot.

- Az országban egyedülálló, hogy csak saját nevelésű játékosaink vannak, így viszont nem tudunk érvényesülni a bajnokságban, hiszen a riválisaink jócskán bevásároltak - mondta Fertig.

A Darabos Gábor edző vezette csapat már gőzerővel készül az eseménydúsnak ígérkező hétvégére.

- Nyilvánvaló, hogy szombaton az Óbuda az esélyesebb, ám most is a végsőkig harcolni fogunk - ígérte Fertig István. - A vasárnapi mérkőzésen viszont reális esélyt látunk a győzelemre, mert az érdi legénység hozzánk hasonló játékerőt képvisel.

A Hangyák helyzetén amúgy a rájátszás nem változtathat, mindenképp osztályozóra kényszerülnek a szezon végén. A bajnoki döntőt a Szentendre és a Jánossomorja vívja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!