Sport

2011.09.22. 06:29

Arany, ezüst, bronz: bent van a vitrinben

Az ősz beköszöntével sem ért még véget az idei modellezőszezon, és a ZVMK sportolói kihasználták a lehetőséget, hogy tovább gyarapítsák már meglévő gazdag éremgyűjteményüket, melybe egy újabb arany is került.

Kerkai Attila

A ZVMK felnőtt modellezői Tasson álltak rajthoz, a Benedek Fülöp Emlékversenyen az F1K-karegória (szénsavmotoros) küzdelmeiben. Az egyéni versenyben fővárosi siker született, azonban az egerszegi Szteblák Ta-más a második helyezést csípte el, Sümegi Szabolcs pedig a 4. helyen zárt. A csapatok küzdelmében viszont már ZVMK-sikert ünnepeltek, ugyanis a Szteblák, Sümegi, Horváth összeállítású csapa-tuk sorozatban negyedszer is győzni tudott ezen a viadalon.


A felnőttekkel egy időben zajlott a serdülő korú modellezők magyar bajnoksága, melyet a tapolcai reptéren a Zala Megyei Modellező Szövetség rendezett. A helyszínből értelemszerűen következik, hogy a repülőmodellező szakág versenyeit rendezték meg és az F1H-kategóriában (vitorlázómodellek) a mindössze 11 esztendős Farkas Mátyás, a ZVMK versenyzője nem kis meglepetésre az ezüstérmet szerezte meg. Ő még négy esztendeig a serdülők között szerepelhet, vagyis előtte a jövő. A csapatversenyben bronzérmet szereztek a ZVM tagjai (Farkas Mátyás, Farkas Ákos, Jakosa Henrik).


Az F1K, szénsavmotoros kategóriában viszont folytatódott a zalai fölény, hiszen az idei esztendő országos bajnokságán is csak zalai versenyző állt a dobogón. Méghozzá ebben - arany, ezüst, bronz - a sorrendben: Borkovits Bálint, Gyémánt Martin, Helle Richárd. A Zalalövő MK sportolója, Laki Benjamin a 4. helyen végzett. Mindezek ismeretében már nem volt meglepetés, hogy a ZVMK csapata (Borkovits, Gyémánt, Helle) az aranyérmet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!