Sport

2011.08.31. 05:20

A fájdalom győzött

Élete versenyére készült, ám elfáradt és elesett kerékpárjával a szlovéniai Bakovciban megrendezett dupla iron man (vasember) Európa-bajnokságon a 39 éves Vránics László. A Tri-Co Triatlon Klub versenyzője a bukás ellenére folytatta a küzdelmet, ám fájdalmai miatt végül feladni kényszerült a kontinensviadalt.

Benedek Bálint

A verseny elején pedig úgy tűnt, az elszántságát siker koronázza, hiszen a zalai triatlonista jól bírta az első számot, a forróságban megrendezett úszást. S miután három óra leforgása alatt teljesítette a távot, kerékpárra ült, hogy letekerje a szintén embert próbáló 360 kilométert.- A táv felénél járhattam, amikor egy pillanatra kikapcsolt az agyam és a vállammal nekimentem egy útjelző táblának, az ütközés pedig a földhöz vágott - emlékezett vissza a történekre Vránics László. - Megütöttem minden tagomat, de eleinte, talán a versenyhelyzet, a felfokozott testi és lelki állapot miatt, fájdalmat még nem éreztem. Visszaültem hát a a bringára és tekertem tovább.A kanizsai férfi segítője, Varga Gábor a Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke látta a zúzódásokat, illetve a kerékpár sérüléseit is, de elmondta: mindez nem zavarta Lászlót, aki minden erejét mozgósítva csak a feladatra koncentrált.- A futást is elkezdtem, sőt, egészen jól ment a 42. kilométerig, aztán a bal lábamban hirtelen éles fájdalmat éreztem - folytatta a versenyző. - Megálltam és egy apró csomót fedeztem fel az izom mellett, ami nem múlt el, sőt, később már ráállni sem tudtam. Így kénytelen voltam feladni a versenyt.Vránics László érthetően csalódott, hiszen a sérülést egy kis jegeléssel kombinált masszírozással orvosolni lehetett volna, ám az Európa-bajnokság szervezői masszőrt nem alkalmaztak.- A forróságban többen kidőltek, sokakat a mentő vitt el a helyszínről, s így talán még bosszantóbb a helyzetem - tette hozzá a férfi. - A másik ok, ami frusztrál, hogy a munkahelyemen is bíztak bennem, támogattak, és sajnos ezt nem tudtam meghálálni.A történtek ellenére a sportoló lelkesedéséből mit sem veszített, hisz azt már most eldöntötte: jövőre újra elindul a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!