Sport

2011.05.19. 04:27

Tájfutók veszik birtokba a várost

A Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club május 20-22. között a dél-zalai városban és Kistolmácson rendezi meg az országos tájfutó diákolimpiát.

Benedek Bálint

Az eseményről tegnap Cseresnyés Péter polgármester és a szervezők közös sajtótájékoztatón beszéltek. A II-VI. korcsoportos diákolimpián közel félezren állnak rajthoz, az indulók kísérői pedig a Zala Kupán vehetnek részt.

- A viadal pénteken 20 órától Kanizsa keleti városrészében kezdődik - kezdte Fehér Ferenc a rendező ZTC elnökhelyettese. - A rövidtávú futam résztvevői szombaton 10 órától az erre az időre lezárt Csokonai utcából rajtolnak.

Fehér Ferenc hozzátette: még aznap, a Csónakázó-tó partján 63 váltó együttes küzd a végső helyezésekért. Zárásként a HSMK-ban a díjátadás mellett kulturális programok várják a
küldöttségeket. Vasárnap szintén 10 órától a mezőny Kistolmácsra költözik, ahol normál távon lesz sor.

- A zalai indulókon kívül az ország több pontjáról érkezők messzire viszik Kanizsa jó hírét, többek között ez volt a legfontosabb ok, amiért vállaltuk a rendezést- fűzte hozzá Cseresnyés Péter polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!