Sport

2011.05.19. 06:16

Bagonyai Attila nevét vette fel a sakk-klub

A tragikus körülmények között tavaly elhunyt Bagonyai Attila nemzetközi nagymester nevét viseli a jövőben az Aquaprofit NTSK csapatának Sabján utcai sakk-klubja Nagykanizsán.

Benedek Bálint

Az egykori utánpótlás vezető tiszteletére rendezett ceremónián sporttársak, s a város képviseletében Balogh László az Oktatási Kulturális Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke mellett a nagymester édesanyja, Bagonyai Sándorné is megjelent. Balogh László szerint az egész sakk társadalmat óriási veszteség érte, amit azóta sem tudtak feldolgozni. Hozzátette még: azzal a gesztussal, hogy a sakkterem felveszi Bagonyai Attila nevét, nemcsak az edzőre emlékeznek, de az életútján keresztül a fiataloknak is követendő példát mutat. A méltató beszédeket követően Bagonyai Sándorné, Balogh László és Nádasi Tamás a városi sakkszervezet elnöke, a főszponzor vezetője leplezte le a Bagonyai Attila Sakk-klub táblát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!