Sport

2011.02.16. 16:45

Tekézőink válogatott sikerei

A legjobb zalai tekézők közül többen is válogatott szerelést húztak magukra az elmúlt hét végén, ugyanis Vajdahunyadon rendezték meg a Románia–Magyarország felnőtt női és férfi, valamint serdülő fiú illetve lány mérkőzést.

Kerkai Attila

Ami a fiatalokat illeti, Zalaegerszeget hárman is képviselték a magyar csapatban. A serdülő leányok válogatottjában Jandovics Dóra (ZTEZÁÉV TK) 495 fás teljesítményt nyújtott, ám együttesünk vereséget szenvedett. A fiúknál a ZTK-FMVas két fiatal játékosa, Ostrom Bálint (514 fa) és Pintér Károly (547) volt tagja a válogatottnak, mely győzelmet ünnepelhetett.

A felnőtteknél a női és a férfi csapat is nyert, egyaránt 6:2-re, ám nem mindennapi izgalmak után! A fiúknál ugyanis csupán öt, a hölgyeknél pedig mindössze két fa döntött a csapatpontokról, ennyin múlt tehát, hogy nem döntetlen, hanem simának tűnő magyar győzelem került a jegyzőkönyvbe. A ZTK-ból ezúttal Kiss Tamás 555 fát ütött, Boanta Claudiu 585-ig jutott, míg az egerszegiek többi válogatottja ezúttal különböző okok miatt hiányzott a csapatból. Nemes Attila egyéni Világkupán szerepelt, Farkas Sándor pedig sérülés miatt pihent. A ZTK együtteséből még egy játékos lépett pályára, méghozzá Fehér Zoltán (593), ő viszont a román együttest erősítette.

A magyar női válogatottban a ZTE-ZÁÉV TK-ból Airizer Emese volt tagja a győztes csapatnak, aki 534 fával járult hozzá a nemzeti együttes sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!