Sport

2010.06.16. 08:00

Az utolsó fordulóra maradt a döntés

Az északi csoportban a Vasboldogasszony salomvári megsemmisülése után lépéselőnybe került a Zalaháshágyot legyőző Kávás. A középső csoportban is akadnak még izgalmak, itt egy fordulóval a vége előtt még négy csapat is bajnok lehet. Eredmények

Urbanics Pál

Kustánszeg - Bödei SE 2-5 (2-3)

Kustánszeg, 150 néző. Jv.: Szilágyi

Gólszerzők: Kovács, Mihályi ill. Mándli (3), Bogdanovic, Nagy

Kustánszeg: Császár Gábor, Szabó, Magyar, Bécs (Pulger), Horváth András, Császár Tibor, Horváth Csaba, Salamon, Németh (Dávid), Mihályi, Kovács (Tuboly). Elnök: Lakatos Dezső.
 
Böde: Horváth Attila, Anti, Beledi (Garamvölgyi), Bogdanovic, Darabos (Németh), Horváth Tamás, Lugosi (Lengyel), Mándli, Nagy, Palkó, Péter. Edző: Kósa László.

Remek idő és sok néző előtt kezdődött a mérkőzés szombaton késő délután. A csapatok nem lacafacáztak és gyorsan egymásnak estek. Ennek volt köszönhető az első félidő gyors gólváltása, hiszen kétszer is vezetést szerzett a vendégcsapat, de a hazaiak mindkétszer válaszolni tudtak. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Böde "villámkapussal" játszott, hiszen kényszerből az egyébként tavasszal nagyon gólerős Horváth Attila volt a vendégek portása. Még az első félidőben visszavette a kezdeményezést a hátul is megszilárduló bödei gárda, hiszen Mándli Péter a 35. percben újra betalált. Ezzel a találattal 2-3-as vendégelőnnyel mehettek szusszanni a felek. A második félidő nem hozott sok változást a játék képében, valljuk be őszintén egyik csapatnak sem ez volt élete mérkőzése. Mindkét gárda sokat hibázott, bár a hazaiakra ez hatványozottabban igaz. A második félidő 67. percében Mándli berúgta önmaga harmadik, csapatának negyedik gólját, végképp eldöntve ezzel a mérkőzés sorsát. A 86. percben Nagy Péter tette fel az i-re a pontot. Összességében megérdemelten nyerte meg a meccset a Böde, de ennél a játéknál többre lesz szükségük a Kávás elleni rangadón. Nem kicsi lesz a tét azon a meccsen, hiszen egy esetleges győzelemmel akár a bronzérmet is elérhetik a bödeiek.

Kávás KSE - Zalaháshágy SE 2-1 (1-0)

Kávás, 100 néző. Jv.: Nádasy

Gólszerzők: Szőke, Péterffy ill. Bősze

Kávás: Horváth Norbert, Chibi, Horváth Zoltán (Árr), Kovács Attila, Kovács Gábor (horváth Tamás), Kovács Péter, Simon, Péterffy, Szőke (Mészáros), Takács, Toldi. Edző: Kovács Gábor.
 
Zalaháshágy: Erdei, Vaspöri József (Vaspöri Zsolt), Pilkovics, Szőke, Bejczy (Simon), Kovács, Bősze, Sipos, Jóna, Kulcsár, Büki (Pungor). Edző: Erdei János.

A rangadó jelzőhöz méltó meccs volt, hiszen mindkét csapat képességeihez mérten mindent megtett a győzelemért. A Kávás Péterffy Krisztián hajrában szerzett góljával szerezte meg a három pontot és nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Salomvár SE - Vasboldogasszonyi LSC 4-1 (1-1)

Salomvár, 70 néző. Jv.: Székedli

Gólszerzők: Németh Márk, Schut, Bacsó Porkoláb, Szujker ill. Bertók

Salomvár: Németh, Vaspöri, Nagy Zsolt, Schut, Pintér, Molnár (Tamás), Horváth, Szujker, Déri (Hadnagy), Németh Márk, Bacsó Porkoláb. Edző: Devecseri János.

Vasboldogasszony: Gál, Németh, Pőcz, Karcsics Dávid, Karcsics Ádám (Nagy Miklós), Farkas Gergő (Jordán), Dalla, Pongrácz, Takács (Zsuppán), Bertók (Máté), Nagy József (Farkas Béla). Edző: Konrád Péter.

Németh Márk már az első percben betalált a vendégek kapujába, de ez nem fogta vissza a Vasboldogasszonyt, hiszen a középkezdés után Bertók József egyenlíteni tudott. Így kezdődött a rangadó, ahol mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de a helyzeteit sokkal jobban értékesítő Salomvár megérdemelten győzött ilyen arányban is. A Vasboldogasszony, ha bajnok akar lenni, az utolsó - elmaradt - fordulóban nem elég győzni a sereghajtó Nemesrádó ellen, hanem szurkolniuk kell a Bödének is, akik a Kávás ellen játszanak rangadót.

Zalacsébi SE - Botfai LSC 0-2 (0-1)

Zalacséb, 50 néző. Jv.: Tarsoly

Gólszerző: Olasz Tibor (2)

Zalacséb: Horváth Csongor, Horváth László, Horváth István, Ábrahám (Kovács Attila), Horváth Péter, Gaál (Kovács Norbert), Gál, Farkas Flórián, Tóth, Horváth Zsolt, Fábián. Edző: Virág Benedek.

Botfa: Mátay, Horváth Tamás, Pődör, Horváth Ádám, Sényi (Kocsis), Olasz Tibor, Pék Krisztián (Olasz Szabolcs), Kóbor, Ferincz (Pék Milán), Olasz Milán, Hajba Tamás (Hajba Richárd). Edző: Szalai László.

Az esélyesebb hazai csapat nem talált fogást a botfaiakon, akik teljesen megérdemelten győztek.

Bagod SC - Alibánfa LSC 10-0 (4-0)

Bagod, 30 néző. Jv.: Engi

Gólszerzők: Gergán (3), Gergály (2), Kantó (öngól), Papp, Tóth, Szabó, Mesics

Kiállítva: Zuggó Balázs (Alibánfa) 85'

Bagod: Takács Tamás, Büki, Gergán, Takács Gábor, Gergály, Papp, Szabó, Tóth, Fanó, Mesics (Németh Zsolt), Németh György. Edző: Andalics Csaba.
 
Alibánfa: Fehér, Kantó, Jenei, Magyar, Török, Nagy, Dormán, Kiss, Lákics, Zuggó, Bangó. Edző: Blaskovics László.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A Bagod akár több góllal is nyerhetett volna.

Alsónemesapáti SE - Kutas SE 1-2 (0-1)

Alsónemesapáti, 50 néző. Jv.: Varga Gyula

Alsónemesapáti TE: Horváth – Kocsis, Pataki Zsédely, Balaton, Komáromy (Orsós), Tibola, Híres (Jagasics), Rinkó, Kámán B., Tóth. Edző: Kámán Géza.

Nagykutas SE: Maróti – Szabó, Vincze N., Domján, Vincze K., Zelkó, Vincze M., Vörös, Vasas, Németh, Tóth. Edző: Tóth Gábor.

Az első negyedórában úgymond nem történt semmi. A játékosok inkább vágytak a vízpartra, mint rekkenő hőségben a focipályára. Aztán, mintha egy varázsütés érte volna őket, úgy fél órával a mérkőzés kezdetét jelző sípszó után már futballoztak is, ennek meg is lett az eredmény a kutasiak gólt lőttek. A hazaiak kocogósról egy kicsit felpörögtek, a vendégek kontráztak, kutasi kapufával (ami ugye abszurd, mert fémből van a kapu!) ért véget a félidő. A második negyvenöt perc elején az apátiak többet birtokolták a labdát, míg a kutas kontrái veszélyesek voltak. Csak a kapufán, Horváth kapuson és a kutasiak lezserségén múlott, hogy nem született újabb vendéggól. Majd’ derült égből villámcsapásként jött a hazaiak egyenlítő találata, a vendégek egy kissé megzavarodtak, a hazaiak ezt nem tudták kihasználni, sőt! A kutasiak olyan helyzeteket puskáztak el, amit úttörőbe illik berúgni, de azt is írhatnánk, hogy az apátiak kapusa jókor volt jó helyen. Aztán tíz perccel a vége előtt egy kiugratást követően – a hazaiak lestaktikája enyhén szólva katasztrofális volt ezen a mérkőzésen – a vendégek újabb gólt szereztek, és ezzel eldöntötték a három bajnoki pont sorsát.
Összességében egy közepes színvonalú, rengeteg hibával tarkított mérkőzésen a helyzetek sokaságát kihagyó vendégcsapat megérdemelten nyert az önmaguk árnyékaként futballozó hazaiak ellen.

Gólszerzők: Tóth illetve Vincze K., Vörös

Jók: Horváth, Kocsis, illetve a vendégek teljes csapata

Tudósított: Horváth László

Angol Focisuli Páterdomb - Nemesrádó SE 3-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 30 néző. Jv.: Tóth

Gólszerző: Sonkoly (3)

Páterdomb: Pap, Koczfán, Pongrácz, Rózsás Gábor, Salamon László, Péter, Molnár, Rózsás Attila, Horváth László, Butti (Vass), Sonkoly. Edző: Rózsás Attila.
 
Nemesrádó: Marai, Losonczi (Doktor), Nagy, Horváth János, Kusztor, Markal, Tóth, Pozvári, Völler, Salamon Norbert, Martinkovics (Marai György). Elnök: Nagy Tibor.

Egy "Sonkolynyi" különbség volt a két csapat között. Az eredmény hízelgő a vendégekre nézve. 

Babosdöbréte SE - Lakhegy LSE 2-1 (0-0)

Babosdöbréte, 50 néző. Jv.: Szemerédi

Gólszerzők: Szujker, Tóth Sándor ill. Takács

Babosdöbréte: Huszár, Odonics, Füzi, Szekeres, Lőrincz, Domján, Zámodics Krisztián, Tombor (Zámodics Tamás), Szujker (Hári), Nádasi, Tóth Sándor. Edző: Vas László.
 
Lakhegy: Benkő, Koltai, Bencsik, Gothárd, Tóth Gábor, Takács, Simon, Bóbics, Méhes (Bedics), Bangó, Pörösei. Elnök: Boda Imre.

Az első félidő unalmas mezőnyjátékot hozott, míg a második játékrészben a 60. majd a 61. percben is betaláltak a hazaiak, amivel el is döntötték a mérkőzés sorsát. A Lakhegynek Takács Zoltán révén csak szépítésre futotta erejéből.

Középső csoport:

Söjtör nagyon magabiztosan nyerte meg az év meccsét szombaton Hahót ellen, s egy győzelemre van a diadaltól és a feljutástól. A jelenleg éllovas Petrikeresztúr az utolsó körben nem játszik.

Eredmények: Söjtör - Hahót 5-1, Zalatárnok - Dióskál 9-1, Petrikeresztúr - Bak 3-2, Zalacsány - Esztergályhorváti 0-6, Búcsúszentlászló - Zalavár 3-3, Pölöske - Csatár 2-2.

Bővebben később!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!