Sport

2010.04.29. 05:05

Söpréssel az elődöntőben a ZTE KK! (frissítve interjúkkal, képgalériával)

Végig küzdelmes, kiélezett mérkőzésen Louis Hinnant újra bebizonyította klasszisát, hiszen 24 mp-cel a vége előtt az ő hibátlan hárompontosával fordította a maga javára a hazai csapat a negyeddöntő 3. találkozóját. A ZTE kiszenvedte a jól megérdemelt pár napos pihenést, hogy aztán új erőre kapva fogadhassa jövő héten szerdán elődöntőbeli ellenfelét.

zaol.hu

Zalakerámia ZTE KK – Soproni KC 83-82 (16-12, 23-19, 11-16 17-17)

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

Jv.: Bodnár P., Kapitány G., Márton L. (Faidt)

ZTE: Hinnant 19/6,  Watson 17/9, Kámán 10, K. Wilson 9/6, Trepák 14. Csere: Gáspár 5, Timberlake 4,  Tóth 5, Baki -.

Sopron: Richardson 19/9, Brooks 17/3, Molnár A. 7/3, Szabó Zs. 9/3, Knight 28. Csere: Keresztes 1, Halmasi 1, Pojbics -, Gombás -,

Völgyi Péter: - Nagyon gyengén dobtunk, pedig bíztam benne, hogy a soproni meccs után jobban sülnek majd itthon a dobásaink és így biztosabban nyerünk. Örülök az egypontos győzelemnek is, jól dolgozott a csapat, a közönség pedig fanatikusan átsegített bennünket a holtpontokon. Két egymást követő évben elődöntőbe jutott a csapat, de szét kell választani a kettő sikert. Mindkettő más. Az elmúlt évben bravúrt vittünk véghez a négy közé kerüléssel, most pedig mindenki természetesnek vette a sikert, úgy gondolták hogy bedaráljuk a Sopront. Szerintem ez a párharc is bizonyította, hogy a nyolc között nincsen gyenge csapat és ennek a győzelemnek is óriási értéke van, főleg, hogy 3-0-lal sikerült letudnunk. Most egy hosszabb pihenőt kap a csapat, hiszen nagyon kifáradtak és a sérültjeinket is kezelni kell. Bízunk benne hogy elődöntőbeli ellenfelünk – akárki is lesz – öt mérkőzés után, fáradtan áll ki velünk, így ez a rövid pihenő még nagyobb szerephez juthat, hiszen sokkal frissebben tudunk jövő szerdán kosarazni, mint mondjuk azt tettük ma. Calvinnek sajnos kiújult a deréksérülése, de remélem ebben az egy hétben rendbe jön, mert nagy szükségünk lesz rá a folytatásban is.  

Bodrogi Csaba: - Talán azért volt nehezebb ez a negyeddöntő párharc, mert az alapszakasz-győzelem és a kupagyőzelem után mindenki azt várta hogy könnyedén kisöpörjük a Sopront. Azt hiszem az SKC mindhárom mérkőzésen bizonyította, hogy egy nagyon jó, szívósan küzdő csapat. Együttesünk újabb sikere óriási dolog, ebben a szezonban gyakorlatilag kétszer vesztettünk tétmérkőzést és a meccseink nagy részét a végjátékban, de magabiztosan hoztuk. A mai találkozóval kapcsolatban elmondanám, hogy szerintem lelkiekben a fiúk már a következő mérkőzésre, az elődöntőre gondoltak, ezért sikerülhetett ennyire szorosra. Mindenki tudta, hogy ennek a meccsnek meg kell lennie, és az ilyen partik a legnehezebbek. Hozzáteszem, nagyon nagy baj lett volna, ha kikapunk, hiszen azzal értékes, a regenerálódásra fordítható időt veszítettünk volna. 13 nap alatt 5 tétmérkőzésen van túl a csapat, mind az ötöt megnyerte. Azt hiszem ez komoly fegyvertény. Ma a Sopron mindent egy lapra tett fel, frissebbek voltak, de ugyanakkor igaz, hogy a jó ritmusban kosarazó Watson harmadik negyedbeli kiesése azért visszavetette a mieinket is. A végét nem kell magyarázni, Louis megint megmutatta milyen klasszis játékos, kiélezett helyzetben nagyon pontosan célzott, és hármasával megnyertük a mérkőzést. Hogy kit szeretnék ellenfélnek az elődöntőben? Azt szeretném, hogy minél tovább viaskodjanak egymással, babonából erre a kérdésre nem is igen szeretnék válaszolni – fejezte be nevetve a ZTE KK egykori klasszisa, jelenlegi elnöke.

Meszlényi Róbert: - A szezon egyik legjobb meccsét játszottuk. A ZTE többször is elhúzott, mindig visszajöttünk, sőt fordítani is tudtunk, óriásit küzdött, egységről, erőről tartásról tett tanubizonyságot a csapat. Azt nagyon sajnálom, hogy utolsó támadásunknál egyértelmű személyi hibánál a játékvezetők nem adták meg a lehetőséget arra, hogy a játékosok döntsék el a mérkőzést.

A mérkőzés online közvetítése:

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Zalaegerszeg javára. A mérkőzés előtt 5 perccel már látható, hogy ezúttal nem lesz telt ház, Sopronból például egyelőre még nem érkeztek meg a szurkolók. Völgyi Péter szeretné több játéklehetőséghez juttatni a szombaton kevesebbet játszókat, és ezzel frissíteni a csapatot. 3 perccel a kezdés előtt Brooksék tanácstalanul nézik a csarnok gondnokait, akik a vendégpalánk fölötti kijelzőt javítják... A mérkőzés kezdete valószínűleg kitolódik emiatt.

Jelentjük, az óra megjavult, két perc múlva megkezdődik a mérkőzés. Időközben megérkeztek a soproni szurkolók is, akik ezúttal nincsenek olyan sokan, de lelkesen biztatják az övéiket.

1. negyed:

1. perc: A Sopron viszi el a labdát. Molnár szép leosztása után Knight zsákol. Vezet a Sopron: 0-2. Hinnant-Watson-Trepák a labda útja, utóbbi a pontszerző: 2-2.

2. perc: Hinnant szabálytalankodik a betörő Molnárral, a soproni játékos dobhat. Mindkettő jó: 2-4. Kámán eladott labdája után Richardson tüzel pontosan távolról: 2-7. Kámán gyönyörűen osztja ki a labdát Wilsonnak, aki hárompontosból eredményes: 5-7.

3. perc: Wilson hibája után oldalról jöhetnek a vendégek. Richardson újabb triplájával újra 5 pont a vendégek előnye: 5-10. Watson hármasa kimarad, Wilson bár visszaszedi a lepattanót, de a ziccet kihagyja. Knight zsákol egy hatalmasat. Az állás: 5-12.

4. perc: Watson ellen szabálytalankodik Knight, az egerszegiek jöhetnek oldalról. Watson szépít, miután Wilson újra támadólepattanót szerez: 7-12. Kámán első hibája után Szabó dobhat. Mindkettő benn van: 7-14. Wilson próbálja begyötörni a labdát a palánk alatt, de az kipattan róla. A Sopron jöhet.

5. perc: Knight középtávolija rövid,  rohan a ZTE, Hinnant elegáns duplát dob. 9-1. Szabó hasonlóval válaszol: 9-16. Most Kámán eredményes közelről, felváltva potyognak a kosarak: 11-16.

6. perc: Szabó hűti le az egerszegi kedélyeket egy triplával: 11-19. Hinnant bejátszása után Trepák dob pontot: 13-19.

7. perc: Wilson dobást hibáz, Tóth visszaszedi a labdát, visszapasszolja amerikai társának, aki ellen Knight szabálytalankodik. Neki ez már a 3. hibája, le is megy. Wilson csak az egyik büntetőt dobja be: 14-19. Egy rosszul sikerült passz után Szabóról kimegy a labda, így a hazaiak támadhatnak. Watson eladja a labdát, de a soproniakról megy ki.

8. perc: Hinnant, majd Watson ront közeli dobást, Molnár büntet: 14-21. Tóth a  két magas ember, Szabó és Keresztes között gyötri be a labdát: 16-21. Keresztes homályt dob, Gáspár ellen Brooks szándékos hibát követ el.

9. perc: Gáspár mindkét dobása jó, oldalról jöhet a ZTE:18-21. Wilson hármasa kijön, Tóth visszaszerzi a lepattanót. Hinnant Keresztessel együtt dobja be a labdát, plusz egy büntetője is jó. Egyenlít a ZTE: 21-21. Halmai forgatja be az egerszegi magas embereket, dobása rossz, a labdát visszaszerző Keresztes ellen pedig Wilson követ el személyi hibát. Keresztes csak egyik büntetőjét dobja be: 21-22.

10. perc: Wilson újabb dobása marad ki, Keresztes hasonlóan cselekszik. Újra a ZTE-nél a labda. Szándékos hibát fúj a bíró Timberlake ellen, aki Halmait állította meg szabálytalanul. A soproni játékos csak az egyiket dobja be, de támadásban maradnak a vendégek. Richardson kihagyja a ziccert, vége a negyednek. Az eredmény: 21-23.

A ZTE egyelőre fásultan játszik, de jól jöhet a zalaiaknak, hogy a vendégek ausztrál centere már a 7. percben 3 személyit gyűjtött be, így egyik vezére nélkül játszik a Sopron.

2. negyed:

1. perc: Kámán kiosztása után Gáspár hárompontosával fordít a ZTE: 24-23. Ismét a csk a főszerepben, ezúttal labdát szerez, támadhatnak a hazaiak. Watson szépen játsza tisztára Timberlake-et, utóbbi azonban kihagyja a dobást.

2. perc: Tóth begyűjti első hibáját, majd nem sokkal később Gáspár is. Oldalról jöhet a Sopron. Brooks hárompontosa kimarad. Kámán dobhat tisztán triplát, azonban lejön a dobása. Tóth leszállóágban üti el Richardson labdáját, a bírók megadják a kosarat: 24-25. Tóth szerzi vissza Timberlake labdáját, és teszi vissza a gyűrűbe, Brooks gyorsan válaszol: 26-27.

 3. perc: Watson szerez szép középtávoli pontot, majd az újra pályára kerülő Knight eredményes: 28-29.

4. perc: Timberlake nagyon rossz ütemben passzol, jöhet a Sopron. Brooks dob egy triplát, így 4 pont a különbség: 28-32. Watsonnal szemben Halmai szabálytalankodik, a ZTE oldalról jöhet.

5. perc: Gáspár triplája ezúttal hosszú, a labda Brooks kezében. Leosztását Halmai kihagyja. Kámán szépen fordul be, majd osztja ki a labdát Watsonnak, aki megszerzi elő hárompontosát: 31-32. Richardson szép tempója után: 31-34.

6. perc: Trepák labdája után Hinnant a pontszerző, az amerikai irányító még dobhat is egyet. Ez Richardson első hibája volt. Hinnant egyenlít: 34-34. A ZTE jó védekezésének gyümölcse, hogy a Sopron az oldalvonalon kívülre dobja a labdát, így újra a hazaiak támadhatnak. Soproni időkérés. Timberlake ellen Molnár szabálytalankodik, a ZTE oldalról jöhet.

7. perc: Hinnant teszi fel a labdát Timberlake-nek, utóbbi azonban lekésik róla, így nem sikerül az alley oop. Trepák megy a lepattanóért, ellene viszont szabálytalankodnak, így két büntetőt dobhat. Higgadtan értékesíti mindkettőt: 36-34. Knight kiszorított helyzetből kénytelen dobni, labdája lepattan, pont Molnár kezébe, aki visszapasszolja ausztrál társának, hogy újra zsákolhasson egy hatalmas nagyot: 36-36.

8. perc: Timberlake dobása lejön, de Pojbicsé is. Egerszegi időkérés. A soproniak jöhetnek oldalról, Brooks ellen szabálytalankodik Watson, előbbi kettőt dobhat. Mindkettőt bedobja: 36-38. Watson bejátszása nem jó Trepáknak, azonban az amerikai fiú visszaszerzi a labdát. Kámán újabb hárompontosa marad ki, a másik oldalon Brooks dobása után Knight teszi vissza a lepattanót: 36-40.

9. perc: Brooks szedi be személyi hibáját, csapatának ez már az 5., így Watson dobhat. A dobógép mindkettőt beszórja: 38-40. Molnár leosztása után ki más, mint Knight zsákol egy hatalmasat: 38-42. Kámán higgadtan értékesít egy betörést: 40-42.

10. perc: Timberlake labdaszerzése után ismét Kámán a pontszerző, vele szemben szabálytalankodik Szabó, szándékost fúj a bíró. Kámán bedobja a plusz dobást, a ZTE oldalról jöhet: 43-42. Kámán ismét triplát hibáz, egyelőre nem sülnek neki ezek a dobások, de Szabónak sem, így újra a ZTE támadhat. Watson hárompontosával zárul az első félidő: 46-42.

Statisztikai eredmények a félidőben:

A ZTE egyelőre nem túl jól dobja a triplákat, egészen pontosan 13 kísérletből 4 talált célba, ez 31%-os dobáspontosság. A mezőnyből egyébként 57%-os pontossággal dobnak a hazaiak, a büntetőket pedig 91%-kal (11-ből 10-et bevágott a ZTE). A vendégeknél a távoli dobások jobban sülnek, 7-ből 4-szer is eredményesek voltak, 57%-kal tüzeltek a 6,25-ösön kívülről. Mezőnyből 58%-kal, a büntetővonalró pedig 80%-kal dob a Sopron.

Az Atomerőmű megverte a Kecskemétet (75-63), a Szolnok az Albacompot (101-78), így ezeken az összecsapásokon 2-1-re állnak a csapatok. A Körmend jutott be elsőként a legjobb 4 közé, hiszen söpréssel 3-0-ra végezték ki a másik vasi alakulatot, a Falcót: 93-68.

3. negyed:

1. perc:  Knight gyötri be a labdát, Trepák első hibája: 46-44. Az ausztrál büntetője is jó: 46-45. Ő már 17 pontos. Watson kihagyja a triplát, Molnár viszont nem: 46-48.

2. perc: Wilson dobhat büntetőket, miután Szabó szabálytalankodott vele. Az amerikai mindkettőt bedobja: 48-48. A Sopron támadásban marad, Watson megszerzi a labdát, vele szemben Molnár szabálytalan, a hazaiak oldalról jöhetnek. Hinnant szép labdája után Wilson marad üresen, hárompontosával: 51-48.

3. perc: Trepák gyűjti be második hibáját, a Sopron jöhet oldalról. Watsonnak is ez már a 2, a ZTE-nek pedig már a 4. csapat-faultja. Hinnant szerez, majd ad remek labdát Kámánnak, aki szépet zsákol: 53-48. Brooks két büntetője után 53-50. Watson a pontszerző: 55-50.

4. perc: Richardson hárompontosa kijön, Watsoné nem: 58-50. Időkérés a vendégeknél. Richardson marad egyedül és értékesíti a ziccert: 58-52.

5. perc: Wilson bejátszása után Molnár szabálytalan Kámánnal szemben, neki ez már a 3. faultja. Trepák kettesével: 60-52. Watson lemegy a pályáról, a helyére Timberlake áll. Polster Péter, a ZTE gyúrója az öltözőbe kíséri Calvin Watsont.

6. perc: A Sopron elhibázott dobása után a ZTE is ront, nem úgy Knight, aki 19. pontját dobja: 60-54. Trepák közeli kísérlete nem jó.

7. perc: A ZTE kivédekezi a vendégek támadását. Hinnant pontjaival ismét 8-ra nő a különbség: 62-54. Halmai triplája lejön, Wilson közelije is, de a labda a ZTE-nél marad. Timberlake eladja azt, Richardson ziccerezhet: 62-56.

8. perc: Richardson 2. hibája után Hinnant dobhat büntetőket. Csak az egyiket értékesíti: 63-56. Hinnant szerez lepattanót, majd pedig Kámán hibázza el újabb tripla-kísérletét.

9. perc: Szabó begyötri a labdát, pontjaival 63-58. Hinnant leosztása után Tóth nem tud pontot szerezni, a lepattanó Knighté  és a kosár is, plusz még egyet dobhat. Az is jó: 63-61. Az ausztrál center 23 pontos. Timberlake megszerzi első kosarát: 65-61.

 10. perc: Tóth 2. hibája után Brooks dobhat. Mindkettőt bedobja: 65-63. Hinnant hárompontosa lejön, Tóth visszaszerzi a lepattanót, támadásban maradhat a ZTE. Timberlake leosztása után Kámán ismét hárompontost hibáz. Szabó is hibázik, így a hazaiak támadhat 5 mp-cel a vége előtt. Hinnant viszi végig a labdát a pályán, kiszorított helyzetből elvállalt dobása azonban rossz. A negyed végén: 65-63.

4. negyed:

1. perc: Szabó szabálytalankodik Kámánnal szemben, a 4. hibája. Oldalról jöhet  ZTE. Timberlake betörése után  lepattan a gyűrűről a labda, Knight megszerzi azt. Tóth 3. hibája után dobhat az ausztrál óriás. Egyiket sem dobja be.

2. perc: Timberlake újabb kihagyott dobása után szerel egy hatalmasat, a támadás után Tóthtal szemben szabálytalankodnak, ismét szándékos hiba. Kámán büntetője jó, Hinnant pedig hárokmpontost dob: 69-63. Kámán szerez labdát, kis tüzijáték alakul ki a soproniak palánkja alatt.

3. perc: Trepák ellen szabálytalankodik Knight. Neki is a 4. Az egerszegiek Trepije higgadtan értékesíti mindkét büntetőt: 71-63. Gáspár-Timberlake lerohanás után az amerikai óriásit zsákol, először vezet 10 ponttal a hazai csapat: 73-63. Időkérés a vendégeknél. Richardson dobása jó, Hinnant 3. hibája után +1-et is dobhat. Ez nem jó, ismét a ZTE kezében a labda. Az állás: 73-65.

4. perc: Trepák kettesével: 75-65. Hinnant szándékosság nélkül összefejel a hátrafelé futó Richardsonnal, utóbbit ápolni kell. Keresztes dob könnyű kosarat: 75-67. Wilson forgatja be Szabót, megteszi helyette Gáspár, az övé kimarad, Trepák viszon besegíti: 77-67.

5. perc: Brooks dobhat büntetőket. Az amerikai pontgyáros csak az egyiket dobja be: 77-68. Wilson dobása lejön, Brooks begyötri a labdát: 77-70. Völgyi Péter időt kér.

6. perc: Hinnant passza után Gáspár nem tud pontot dobni, viszont a vendégek eladják a labdát, így újra ZTE támadhat. Hinnant dobása lejön, és hiába szerzi vissza a lepattanót, elcsúszik, így oda a lehetőség. Nagyon fáradtnak tűnnek a csapatok. Tóth begyűjti 4. személyi hibáját Knighttal szemben, az ausztrál dobhat. Ezúttal mind a kettőt bedobja: 77-72.

7. perc: Wilson sokadik próbálkozása is sikertelen, Richardson viszont egyedül marad, hármasával: 77-75. Kámán triplája leperdül a gyűrűről, Tóthé a lepattanó, akinek odaüt Szabó, aki kipontozódik. Tóth csak az egyiket dobja be: 78-75.

8. perc: Wilson menti meg a lepattanót, miután Pojbics kísérlete lejön, majd ugyanő adja el a labdát. Knight kosarával: 78-77. Az ausztrál center 26 pontos. Kámán nem tudja begyötörni a labdát, és miután beszól a bírónak, szándékos hibát fújnak ellene. Brooks bedobja a büntetőt, oldalról jöhet a Sopron.

9. perc: Brooks triplája rossz, a lepattanóért vívott harcban viszont Kámán ellen fúj a bíró, aki kipontozódik. Knight dobhat. Büntetőivel átveszi a vezetést a Sopron: 78-80.Richardson szabálytalankodik Hinnanttel, aki kettőt dobhat. Watson visszatért a pályára. Hinnantnek helyén van a szíve, mindkettőt bedobja: 80-80. Gombás dobása rosszul sikerül, Watson triplát hibáz.

10. perc: Richardson dobhat büntetőket, miután Gáspár szabálytalankodik vele. Az amerikai mindkettőt bedobja: 80-82. Hinnant triplájával vezet a ZTE: 83-82. A Sopron időt ér 24 mp-cel a vége előtt. Brooks betörése nem jó, kiperdül a kezéből a labda, a bírók sípja néma marad. 3 mp-cel a vége előtt a ZTE támadhat. GYŐZÖTT A ZTE, bekerült a bajnokság legjobb 4 csapata közé. A végeredmény: 83-82.


OLDALTÖRÉS: A Körmend elsőként a négy között


A Körmend elsőként a négy között


A Körmend elsőként a négy között


A Körmend elsőként a négy között

Elsőként a Körmend jutott a négy közé a férfi kosárlabda NB I-ben. A férfi kosárlabda NB I. harmadik negyeddöntő mérkőzésén a Körmend végig vezetve, 25 ponttal, 93:68-ra győzött a Falco ellen. A piros-feketék 3:0-s összesítéssel jutottak a legjobb négy közé.  (Részletekért klikk ide!)
   

A Szolnok és a címvédő Atomerőmű hazai pályán jutott 2-1-es előnyhöz.

A negyedik mérkőzésekre pénteken kerül sor.

Eredmények, negyeddöntő, 3. mérkőzések:

MJUS-Fortress Körmend - Falco-Szova KC Szombathely 93-68 (28-14, 15-24, 24-12, 26-18)A párharc végeredménye: 3-0 a Körmend javára.

Atomerőmű SE-Kecskeméti KSE 75-63 (23-22, 10-24, 21-10, 21-7)
Az állás: 2-1 az Atomerőmű javára.
   
Szolnoki Olaj-Albacomp 101-78 (27-21, 23-15, 32-22, 19-20)
Az állás: 2-1 a Szolnok javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!