Sport

2010.01.23. 19:20

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Huszár Erika bronzérmes 500-on

Huszár Erika bronzérmet szerzett 500 méteren a németországi Drezdában zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati versenynapján.

zaol.hu

A viadal honlapja alapján a magyar versenyző 44.088 másodperc alatt teljesítette a távot, míg a pénteken 1500 méteren is győztes olasz Arianna Fontana 43.877 mp-cel nyert. Az ezüstérmes cseh Katerina Novotna 43.945 mp alatt ért célba.

 "Ezen a távon mindenképpen Erikától vártuk a legjobb eredményt, ezért elégedettek vagyunk a harmadik hellyel" - mondta az MTI-nek Darázs István, a csapat vezetője. "Minden versenyzőn látszik, hogy fejben már a februári olimpián jár, többen erőteljesen tartalékolnak, pedig nagyon jó minőségű jégen korcsolyáznak. Az időeredmények is jóval elmaradnak a tavalyiaktól, s meglehetősen nagy a feszültség, a női döntő például csak negyedszerre tudott rendesen elrajtolni." 

A délelőtti selejtezőkből továbbjutott öt magyar korcsolyázó közül még Knoch Viktor vette sikerrel a  negyeddöntőt, de az elődöntő már számára is a végállomást jelentette. Lóth Dávid Manó már a selejtezőkben kiesett, Darázs Péter 42.406 mp-s ideje pedig a 13. helyre volt elég.

A férfiaknál a döntőben az francia Maxime Chataignier diadalmaskodott, az ezüstérmet pedig a brit Jon Eley szerezte meg, a győzelemre leginkább esélyes, végül bronzérmes olasz Nicola Rodigarit pedig a francia Thibaut Fauconnet akadályozta, ezért utóbbit a bírák kizárták.

A nőknél Heidum Bernadett (44.849) összesítésben a 12., míg Darázs Rózsa (45.309) a 13. helyet szerezte meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!