Sport

2010.01.22. 03:29

Folytatják az érmekért a teke Szuper Ligában

Közel három hónapos szünetet követően folytatódik az élvonalbeli tekebajnokság, a Szuper Liga sorozata. A tavaszi nyitányon a zalai csapatok közül a ZTK-FMVas a Gravitáció TK-t, fogadja, míg a ZTE-ZÁÉV TK női csapata a Perenye vendége lesz.

Kerkai Attila

 

- Szerencsére csendesen telt az elmúlt időszak, ami egyben azt is jelenti, hogy nem történt rendkívüli esemény a csapat háza táján - foglalta össze egy mondatban a legfontosabbakat Fehér László edző. - Viszont keményen készültünk és ezt az eredmények is igazolják. A csapatbajnoki szünetben is részt vettünk különböző tornákon és a fiúk ezeken remekül teljesítettek. Viszont nem most kell még csúcsformában lenni, ami nem jelenti azt, hogy félvállról lehet venni akárcsak a tavaszi nyitányt is. Ráadásul alkalmazkodnunk is kell bizonyos feltételekhez. Mivel a nemzetközi porondon is érdekeltek vagyunk még, a pályánkat is a nemzetközi szabályoknak megfelelően kellett átalakítani. A külső szemlélő számára mindez nem jelent látványos változást, egyszerűen arról van szó, hogy a bábukat körülölelő oldalfalak vastagságát 5 mm-esre kellett csökkenteni a szabályoknak megfelelően. Emiatt a bábuk nem pattannak olyan erőteljesen vissza, mint azt korábban megszokhattuk, és átlagban 30 fával az egyéni teljesítmények is elmaradnak a szokásostól. A játékosnak tehát kissé pszichésen is hozzá kell szoknia ahhoz a tényhez: esetenként hazai pályán gyengébbnek tűnő eredményt érhet el, mint másutt, azonban azt gondolom, hogy mindez nem jelenthet leküzdhetetlen problémát rutinos játékosainknak.

 

A ZTK a Gravitáció TK ellen kötelező győzelemre készül, bár a vasiak az utóbbi időszakban erősítettek. Vagyis a kellő koncentráció elengedhetetlen lesz most is.

A ZTE-ZÁÉV TK női együttese szintén szombaton kezdi meg a tavaszt. A lányok Szombathelyre utaznak (14.00), ahol a Perenye TK vendégei lesznek. Az együttes egyik legrutinosabb tagja, a csapatkapitány Csurgai Anita szerint is jó, hogy eljön végre a rajt időpontja.

- November közepén játszottuk az utolsó tétmérkőzést, azóta csak edzések zajlottak, ami most már kissé kezdett monotonná válni - nyilatkozta a rajt kapcsán Csurgai Anita. - Éppen ideje, hogy elkezdődjön a bajnokság, és jó hangulatban várjuk mi is a folytatást. A szünetben is sokat edzett a csapat, szerencsére mindenki egészséges és a célkitűzésünk sem változott, vagyis a dobogós helyezésekért akarunk harcban állni.

A Perenye elleni találkozón még idegenben is a ZTE TK az esélyesebb, bár nem lehet a házigazdákat lebecsülni. Amennyiben az egerszegiek teljes csapattal tudnak kiállni, a két pontra bízvást számíthatnak.

 

 

A korábbiakhoz képest korán megkezdődik a tavaszi idény a Szuper Ligában, amit az új lebonyolítási forma indokol. Az alapszakasz 18 mérkőzése után ugyanis a végső helyezésekről ettől a bajnokságtól a rájátszás dönt hasonlóan több más csapatsportághoz. Április közepén kezdődik a play off oda-visszavágó alapon. A legjobb négy csapat az érmekért, míg a többiek a többi helyezést döntik el így, ami további négy plusz mérkőzést jelent a korábbi évekhez képest a mezőny tagjai számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!