Sport

2009.08.29. 02:30

Rappor Richárd ritka bravúrja

Zalaegerszeg - A Z. Csuti Hydrocomp ifjú reménysége, Rapport Richárd, a Budapesten megrendezett Első Szombat Nagymesterversenyen az ukrán Oleksienko nagymesterrel holtversenyben a 2. helyen végzett és teljesítette a nagymesteri normát.

Mórocz Zsolt

A rohamléptekkel fejlődő fiatalember ezzel újabb nagy barvúrt hajtott végre: hisz Magyarországon ilyen fiatalon ez eddig csak Lékó Péternek sikerült, de világviszonylatban is nagyon kevesek büszkélkedhetnek vele. És az egerszegiek 13 éves versenyzője számára nincs megállás: szeptemberben Törökországban az U18-as csapat Európa-bajnokságon vesz részt, majd csatlakozik a Csutihoz Macedóniában, ahol a klubcsapatok Eb-jét rendezik.

Az egyesület másik szépreményű sakkozója, Papp Petra az országos női egyéni bajnokság elődöntőjében 8 mérkőzésből 7 ponttal végzett az élen , így magabiztos versenyzéssel került az egri tízes döntőbe. Itt eddig folytatta kitűnő játékét, hiszen a hatodik forduló után 4,5 pontja van, s a Gara-nővérekkel - a kanizsai Aquaprofitban szereplő Tíciával és az MTK-s Anitával - holtversenyben áll az élen.

Horváth Tamás, a Csuti szakmai igazgatója mind a két versenyzővel nagyon elégedett. Ricsi nagy dobását már hetekkel ezelőtt megjósolta, mint ahogy tudja azt is: igazán nagy sakkozó csak akkor válhat belőle, ha az eddigihez hasonló elszántsággal dolgozik a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!