Sport

2009.08.26. 02:28

Finnország felé félúton

Gyenesdiás (bl) - A közelmúltban újabb lövészversenyt rendeztek a település festői környezetben lévő pályáján. A futócéllövészet szerelmesei gyűltek össze itt - nem sokkal a sportág Európa-bajnoksága után.

Mórocz Zsolt

A verseny legfőbb jelentőségét az adta, hogy ez az erőpróba volt az utolsó éles felkészülési lehetőség a napokban Finnországban megrendezésre kerülő világbajnokság előtt.

A magyar válogatott szakvezetése ebben a versenyszámban Sike Józsefet (BHSE) és az ifjú titánt, a győri Boros Lászlót jelölte ki az utazó keretbe. A szakemberek döntése igazolódott Gyenesdiáson is: a verseny abszolút sorrendjében Sike végzett az első, míg Boros a második helyen, harmadik a szentendrei Péni István lett.

A 30 lövéses kategóriában is rendeztek versenyt a Balaton partján. Itt a szigligeti Szabó Ottó magabiztos versenyzési stílusával, 281 körös eredményével méltán vehette át az aranyérmet. Közben a siófoki Farkas Ferencnek nagyon meg kellett küzdenie az ezüstéremért, hiszen a lőállásban távcsöve nem mutatkozott elég pontosnak, ezért többször is módosítania kellett a beállításokat. Szaday László budapesti sportlövő (csupán három körrel lemaradva) a harmadik helyen végzett.

A jó hangulatban lezajlott verseny eredményhirdetésén a keszthelyiek többszörös korosztályos Európa- és világbajnok sportlövője, Keczeli Bianka adta át az érmeket és jelképesen búcsúztatta a világbajnokságra indulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!