Sport

2009.07.10. 02:29

Megnőtt az esély

Gyenesdiás (gi) - A röplabda népszerűsítését évek óta jól szolgálják a Balaton-parton megrendezett különböző strandröplabda-bajnokságok. E hét végén a profiké lesz a terep, hiszen Gyenesdiáson, a diási játékstrandon rendezik az országos bajnokság 3. fordulóját.

Góth Imre

A helyi szervezők a pályákat és azok környékét már szépen előkészítették és reménykednek, hogy ezúttal az időjárás is kegyes lesz a versenyzőkhöz és kellemes nyári meleg érkezik hétvégére a térségben.

Az első két fordulóban Harkányban és Cegléden mostoha időjárási körülmények között mutatkozott be a mezőny, amit a játékosok pályán nyújtott teljesítményükkel feledtettek. A hölgyeknél mindkét helyszínen a Dambendzet Nathalie, Józsa Zsuzsa páros végzett az élen, igazolva a papírformát. Tavaly Gyenesdiáson szintén ők végeztek az élen, azonban az idén biztosan nem ismételhetnek. A duó ugyanis távol marad a harmadik fordulótól, hiszen a lichtensteini nemzetközi versenyre készülnek. A távollétükben a többieknek nyílik lehetőség a felzárkózásra, így például a szakemberek szerint is a győzelemre talán a Cegléden ezüstérmes Gudmann Csilla, Szombathelyi Szandra kettős tűnik most a legesélyesebbnek. A kérdés az, vajon a többiek miként vélekednek erről?

A férfiaknál nagy biztatásra számíthat a harkányi győztes Vocskó Máté, dr. Horváth Balázs páros, hiszen a keszthelyi Horváth hazai pályán indulhat. Ők ketten Cegléden harmadikként végeztek - a későbbi győztes és címvédő Tóth II. Gábor, Bagics Bence duó ütötte el őket a döntőbe kerüléstől -, tavaly pedig emlékezetesen nagy csatában lettek másodikak a Balaton-parti fövenyen. Most nyerni szeretnének, ám riválisokból a férfiak mezőnyében is bőven akad.

Nem véletlen a nagy igyekezet a gyenesi szervezők részéről, hiszen az idén új szabályokkal került kiírásra az országos bajnokság és minden állomáson elért helyezés azonos súllyal esik latba. Elmarad például a megszokott végső döntő, és helyette a négy forduló három legjobb eredményét összesítik, ezek alapján hirdetnek majd bajnokot augusztus 9-én Budapesten. Szintén újítás, hogy a 18 éven aluliak utánpótlás-bajnokságát a négy helyszínen, a felnőttek versenyével párhuzamosan rendezik. A rangos versenyről egyébként élő televíziós közvetítést is sugároznak vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!