Sport

2009.07.30. 02:29

Jól szerepeltek a zalai modellezők

Nagykanizsa (bb) - A Csónakázó-tavon rendezte meg a gyorsasági modellhajók felnőtt és ifjúsági országos bajnokságát a Canissa Modellező SE.

Benedek Bálint

A dél-zalai szervezők időt és fáradságot nem kímélve a néhány hete lezajlott nagy sikerű FSR-V (túrahajók) küzdelme után most az F1-V (gyorsasági) modellhajók országos bajnokságának rendezését is bevállalták. 

A kétnapos viadal első felében teljes szélcsendben köröztek a hajók, bár másnap is mindössze néhány centiméteres hullámok fodrozták a víz felszínét. A versenyre a vendéglátókon kívül zalaegerszegi és kaposvári indulók neveztek, akik 3,5, 7,5 és 15 köbcentimétres kategóriában 35 hajóval képviseltették magukat. Minden modellezőnek egy háromszögletű pályát kellett jobbról és balról is teljesítenie, s a három futamban persze a gyorsaság volt a lényeg. A szabályok szerint nem átlagoltak, kizárólag a legjobb idők alapján számították ki a végleges sorrendet. Meglepetésre a felnőtteken kívül számos ifjú titán is kipróbálta tudását, sőt, a Canissa MSE legénysége tarolt, hisz a dobogó mindhárom fokát kibérelték.

- Nincs is annál nagyobb élmény, mint a fiatalokat látni, hogyan állítják be és tökéletesítik a modelljeiket - mondta Lekszikov Zsolt, a Canissa Modellező SE elnöke. - A csata már a stégen elkezdődött, ugyanis a motor beindításától az adott kör teljesítéséig tartottak a futamok. A Csónakázó-tó óriási ajándék a klubnak, hiszen ezen a víztükrön a jövőben is nívós versenyeket tarthatunk. Ugyan most is indultak elektromos hajók, de az utóbbi kategória apró járműveinek szeptember 19-én rendezünk országos bajnokságot, megkoronázva ezt a szenzációs évet.

Eredmények. F1-V. 15 kcm: 1. Dusa András (Kaposvár) 14 másodperc, 2. Lekszikov Zsolt (Canissa) 18,8 mp., 3. Mayer Imre (Zalaegerszeg) 21,3 mp. 

7,5 kcm: 1. Nagy István 16,2 mp., 2. Mayer Imre 17,1 mp., 3. Tóth Ernő (mindhárman Zalaegerszeg) 17,2 mp. 

3,5 kcm: 1. Dusa András (Kaposvár) 17,8 mp., 2. Mayer Imre 20 mp., 3. Nagy István (mindketten Zalaegerszeg) 20,2 mp. 

F1-E. 1 kg: 1. Lekszikov Gábor (Canissa) 16,7 mp., 2. Tamasóczki Tamás (Kaposvár) 21,4 mp., 3. Varga Iván (Canissa) 21,8 mp.

 Ifjúsági (18 év alattiak). 3,5 kcm: 1. Borbély Szabolcs 20 mp., 2. Müller Balázs 25 mp., 3. Drávecz Bence (mindhárman Canissa) 27 mp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!