Sport

2007.12.10. 03:28

Kikaptak a csapataink

Nagykanizsa, Zalaegerszeg (bb, bl) - A sakkcsapatok NB I-es hét végi fordulójában mindkét zalai gárda asztalhoz ült. A kanizsaiak itthon, a Z. Csuti idegenben.

Bóbics László

Aquaprofit NTSK-Atomerőmű Paks 5-7 Eredmények (elöl a hazaiak): Polgár-Berkes döntetlen, Istratescu-Ács 1-0, Márkus-Nevednichi döntetlen, Bobras-Bevescu 1-0, Lupulescu-Grószpéter 0-1, Bánusz-Papp 0-1, Faragó- Csom 0-1, Bokros-Fodor döntetlen, Szabó G.-Vajda Sz. döntetlen, Krizsány-Vidéki 0-1, Mihók-Györkös döntetlen.

A meccsek előtti napon kisebb, a csapatot összekovácsoló tréningen estek át a játékosok a Centrál Étteremben, ahol Marton István polgármester a Bajnokcsapatok Európa-kupáján elért sikereken kívül a bajnokság jelenlegi nagy kihívásait ecsetelte. Papp Nándor csapatvezető a játékosokat minden eddiginél koncentráltabb játékra ösztönözte, s kiemelte, számos izgalmas fordulón dőlhet el a bajnokság sorsa. Éppen ezért a kanizsaiak azt gondolták, a paksi mérkőzésen a világklasszis Polgár Juditot is asztalhoz ültetik, hisz az ötszörös bajnok zalaegerszegi csapat mellett a tolnai alakulat egyre jobb formába lendül. Olyannyira, hogy remek játékkal nemcsak sarokba szorították, de le is győzték a hazai egységet.

- Másfél évet követően szenvedtünk vereséget - fogalmazott Papp Nándor. - Egészen jó állásokat veszítettünk el, nem bírtunk koncentrálni, sőt Polgár Judit csak egy lépésre volt a diadaltól, mégis remizett. Ez azért elgondolkodtató, s bár az egerszegi egység is kikapott, hoztak rajtunk fél pontot, így már 5,5-tel vezetnek előttünk. Nem is beszélve a Paks együtteséről, akik győzelmükkel már egy pontra megközelítettek bennünket. Az eredményeket látva egyeztetésre van szükségünk, hisz az utóbbi fordulók sem hoztak átütő játékot.

Szombathelyi Haladás-Z. Csuti-Hydrocomp6,5:5,5Eredmények (elöl a vasiak): Héra-Gyimesi döntetlen, Petrik-Sax döntetlen, Kovács-Ruck R. döntetlen, Vavrák-Horváth Á. 1-0, Kiss A.-Horváth Cs. 0-1, Németh- Horváth J. döntetlen, Mészáros M.-Boros 0-1, Ruck T.-Horváth Gy. döntetlen, Csonka-Horváth T. döntetlen, Rackhela- Mészáros T. 1-0, Lakos- Mádl döntetlen, Petényi-Tér 1-0.

A szomszédos országokban zajló bajnoki küzdelmek miatt a zalai együttesben több játékos is érintett volt, és egyéb okok miatt is többen hiányoztak, így az ötszörös bajnok meglehetősen tartalékos együttessel ült asztalhoz. Ezen a mérkőzésen mutatkozott be a tehetséges fiatal, Tér Marcell, aki jó ideig tartotta magát, de végül tapasztaltabb ellenfele legyőzte a debütálót. Mészáros Tamás viszonylag korán került hátrányos helyzetbe. Mindent megtett a sikerért, ám ezen a napon nem koronázta siker erőfeszítéseit. Hasonló volt a helyzet Horváth Ádám esetében is. Az első három tábla döntetlen eredményt hozott, amely többé-kevésbé megfelel az erőviszonyoknak. A megyeszékhelyiek közül Borost és Horváth Csabát lehet kiemelni, hiszen helyenként látványos találkozón magabiztosan nyertek, és értékes pontot szereztek csapatuknak. Horváth Tamás, a gárda szakmai vezetője érthetően nem volt elégedett, sőt, csalódottan mondta, hogy a vereség ellenére nőtt az előnyük a tabellán, hiszen a kanizsaiak is kikaptak, de ettől függetlenül nem erre számított. A találkozó meglepetést hozott, a zalaiak abban bíznak, hogy még tudnak javítani.

Ezek is érdekelhetik