Sport

2007.10.20. 02:27

Bronzérmes a ZTC női csapata

Zalaegerszeg (ka) - Kiskunhalas térségében, rendkívül gyors terepen rendezték meg a tájékozódási futók országos csapatbajnokságát. A viadalon több mint 240 csapat állt rajthoz.

Kerkai Attila

Az utánpótláskorúaknál kiválóan szerepelt a ZTC leány ifjúsági csapata, mely Dévényi Erika, Dévényi Beatrix és a 14 éves Gömbös Szilvia összeállításban nagyszerű versenyzéssel a bajnoki pontokat érő 4. helyen zárt. A serdülő leányoknál a Göcsej KTFE triója: Erős Zsófia, Gál Szabina és Gyöngy Sára pontszerző helyen, hatodikként végzett.

A zalai szenior csapatok közül a ZTC 105-ös (minimum összéletkor) férfi csapata 6. lett. A csapat tagjai: Mitró Zoltán, Fehér Ferenc, Serestey Áron.

Másnap azonos helyszínen rendezték meg az egyesületi váltóbajnokságot, melyben 1-1 újonc, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt versenyző alkotott csapatot. Az izgalmas és látványos versenyben a ZTC női csapata szerepelt jól, amely sokáig az ötödik helyért versenyzett, de végül is - lecsúszva a bajnoki pontot érő helyezésekről - a 8. helyet szerezte meg. Ez a teljesítmény egyébként e versenyszámban az eddigi legjobb zalai eredmény, a csapat tagjai (Herczeg Viktória, Gömbös Szilvia, Dévényi Beatrix, Stephanie Killmann és Makrai Éva) erre is büszkék lehetnek.

Ezek is érdekelhetik