szép eredmények

2021.03.01. 19:20

Arany és ezüst is jutott Zalába az országos ifjúsági cselgáncsversenyről

Győrben, a cselgáncsozók ifjúsági országos rangsor versenyén e korosztály számára is megkezdődött az idei versenyszezon. A viadalon a zalai klubok közül ketten is képviselték magukat.

Kerkai Attila

Tóth Alexa és edzője, Nagysolymosi Sándor

Fotó: ZH

A létszámot tekintve népes mezőny gyűlt össze, hiszen 61 klub 308 cselgáncsozója állt tatamira. A Zalaegerszegi Judo SE hét cselgáncsozót indított. Az 55 kg-os súlycsoportban Ódor Patrik a 7. helyen végzett, a 60 kg-osok között Herczeg Zsombor az ötödik helyezést szerezte meg. A lányoknál viszont lett dobogós egerszegi helyezés is: az 57 kg-os súlycsoportban Tóth Alexa remek versenyzéssel az ezüstérmet szerezte meg.

Tóth Alexa és edzője, Nagysolymosi Sándor Fotó: ZH

A másik zalai klub, amely indult a győri viadalon, a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa volt. Színeikben a fiúk 81 kg-os súlycsoportjában Lipódi László a hetedik helyen zárt. Arról pedig, hogy ne maradjanak győzelem nélkül a zalaiak, Nagy Olivér gondoskodott: a +90 kg-ban versenyző dél-zalai cselgáncsozó nem talált legyőzőre, így aranyéremmel térhetett haza.

Nagy Olivér
Fotó: ZH

A mezőny nemsokára visszatérhet Győrbe, hiszen az ifjúsági korosztály országos bajnokságát is itt rendezik meg, három hét múlva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!