SÉTA

2011.08.25. 15:25

A sport végigkíséri az életét

Szikrázó napsütés, majdnem negyven Celsius fok meleg, hajónk már hasítja is a vizet. Egyszerűen minden szuper. Gondolkodom, hogy napszúrást kaptam-e, hisz világbajnokokat, olimpikonokat látok magam körül. Találkoztam Kis Gergő úszó bronzérmes világbajnokkal, Martinek János, Fábián László olimpiai bajnok öttusázókkal. Sőt! Lehetőséget is kaptam utóbbit meginterjúvolni.

Zalai Hírlap

Mint megtudtam tőle egészen kis korában -hat évesen- kezdett úszni, akkor még nem versenyszerűen. Szülei eközben folyamatosan támogatták sportkarrierjében. Kellett is a támogatás, mivel az olimpiai bajnoki címig elég hosszú út vezetett. Az úszás mellett rendszeresen vívott, s mint elárulta, ez a kedvenc száma. Tehát egyfajta univerzális sportolóként tudnám jellemezni, hisz úszó, öttusázó és vívó is egyben.
Különösebb példaképe nem volt, saját sikere érdekében tört olimpiai babérra. Az 1988-as szöuli olimpia után is rendületlenül folytatta versenyszámait, többször is világbajnoki érmet zsebelve be.
Napjainkban sem telik egy napja sem sport nélkül. Ahogy fogalmaz: " A sport végigkíséri az életemet." - bár azt elárulta, hogy az aktív sportolás, versenyek azért hiányoznak neki. Valamint sajnálja azt, hogy a fiatal tehetségek felfedezésében nem tud - idő hiányában- segíteni.
Rövidke találkozásunk után a hajónk kikötött. Kiderült, hogy a nyári tikkasztó hőségben nem kaptam napszúrást, s tényleg Fábián László olimpiai bajnokkal beszélgettem.


Hári Viktória
Zalaegerszeg
Páterdombi SZKI

Séta - Sajtó és Tanulás - Keress minket, tekintsd meg fotóinkat a facebookon is!


SÉTATÉR rovat cikkei IDE KATTINTVA!

SÉTA képek honlapunkon

Sikeres zalai diákok dosszié itt!



További Sétatérben megjelent anyagok

A Fejér megyei diákok írásai

A dunaújvárosi írások

A Vas megyei Séta tábor résztvevőinek munkái

A Veszprém megyei munkák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!