Rendőrségi

2017.06.20. 10:53

Évekkel később kapták el a férfit, aki késsel próbált kirabolni egy nagykanizsai üzletet

A Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy büntetett előéletű, 46 éves győri férfi ellen, aki 2012. december 4-én az esti órákban egy nagykanizsai élelmiszerüzlet bevételét akarta megszerezni.

Zalai Hírlap

Egy nagy kenyérvágó késsel a kezében bement az üzletbe. A zárva lévő pénztárgépet megpróbálta kézzel és a késsel is kifeszíteni, miközben az eladónő többször próbálta őt ellökni onnan. Ekkor a rabló a kést a sértett felé fordította, aki a továbbiakban nem mert ellenkezni, a férfi pedig tovább verte a késsel a pénztárgépet, de hiába.

Az eladónő segélykiáltását az üzlet hátsó részében kialakított edzőteremben tartózkodó hölgy meghallotta és előrejött az üzlethelyiségbe, ami annyira váratlanul érte a rablót, hogy elmenekült.

A férfit csak évekkel később, az általa menekülés közben eldobott kés nyeléről vett DNS minta azonosítása révén lehetett elfogni és felelősségre vonni. Most előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!