Rendőrségi

2016.11.09. 18:55

Cigit csempésztek - Az árut és a kocsit is lefoglalták

Zalaegerszeg - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala megyei pénzügyőrei több mint 2,2 millió forint értékű cigarettát foglaltak le egy román állampolgár által vezetett autóban.

Zalai Hírlap

Az ügyben költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A NAV munkatársai az M70-es autóúton ellenőriztek egy lengyel rendszámú járművet. Az átvizsgáláskor a csomagtérből három utazótáskából és egy fekete műanyag zsákból 40 ezer szál Marlboro Gold márkájú, magyar adójegy nélküli, ukrán hatósági jelzéssel ellátott cigaretta került elő.

A járművet vezető román férfi elmondta, hogy a cigarettát az M0-s autóúton egy fehér színű Ford Tranzit furgonból vette át, egy oroszul beszélő férfitől. A cigarettát Olaszországba, Bolognába kellett vinnie, ahol a sikeres szállításért 500 eurót kapott volna.

A pénzügyőrök a cigarettát és a járművet lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!