Rendőrségi

2015.04.09. 12:49

Besurranó tolvajok - Négy próbálkozásból egy járt sikerrel

Zalaegerszeg - Mondhatni: jártában-keltében próbálkozott lopással az a trió, melynek tagjai ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A lopásokért többször elítélt zalaegerszegi 38 éves K. Gabriella, a 47 éves M. Csaba és a 30 éves K. Norbert tavaly április 3-án reggel indult Szlovéniába. Márokföldön megálltak, ketten ismeretlen módon bejutottak az egyik házba, míg K. Norbert kint figyelt. A szomszéd azonban észrevette őket, értesítette a falugondnokot, aki másodmagával a helyszínre sietve kérdőre vonta az autóból kiszálló K. Norbertet. A férfi azt állította, csak vasat gyűjtenek. A kiabálásra ekkor két társa kijött a házból, majd autóba szálltak és elhajtottak.

Nem járt szerencsével K. Gabriella egy hónappal később Tornyiszentmiklóson sem. Május 7-én kora délután a nő besurrant az egyik családi házba, a hálószobában kutatott, amikor a tulajdonos tetten érte és kizavarta. A nő június 19-én dél tájt már Zalaegerszegen próbálkozott. Családi házba besurranva pénztárcát, igazolványokat, bankkártyát, 25 ezer forintot rejtő táskát vett magához és távozott. Pár perccel később kétszer akart 50-50 ezer forintot felvenni a bankkártyával az egyik automatából, de sikertelenül.

K. Gabriella október 28-án késő délután Egerszegen egy kertvárosi társasháznál bukkant fel. Negyedik emeleti lakásba surrant be, a konyhában kutatott, amikor neszezésére felfigyelt a tulajdonos fia. A nő ekkor először azt akarta elhitetni, tévedésből ment be a lakásba, majd sietve távozott, bár megpróbálta feltartóztatni a közben hazaérkező tulajdonos.

dr. Pirger Csaba

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, K. Gabriellát és két társát lopás, illetve társtettesként, bűnsegédként elkövetett lopás kísérletével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletével vádolta meg az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!