Rendőrségi

2014.12.19. 07:26

Betört, lopott – a körzeti megbízottak elfogták

Söjtör - Egy 38 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel a zalaegerszegi rendőrök, aki több söjtöri pincéből próbált élelmet szerezni magának.

A körzeti megbízottak 2 órán belül elfogták.


Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a pusztamagyaródi férfi 2014. december 11. és 17. közötti időben Söjtörön, az Öreg-hegyen négy pincébe tört be, egybe pedig megpróbált bejutni. A férfi az épületek ajtaját berúgta, illetve az ablakot betörte, majd élelem és ital után kutatott. Két hegyi ingatlanból alkoholt és némi ételt vitt el, a többi helyen azonban semmit nem talált. A pincefeltöréseket Gergály Róbert r. törzsőrmester és Pais Jenő r. főtörzsőrmester, a Gellénházi Rendőrőrs körzeti megbízottai észlelték, akik még aznap elfogták a feltételezett elkövetőt, a nyomozók pedig gyanúsítottként hallgatták ki a 38 éves embert. A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményeket elismerte, elmondása szerint volt feleségétől sétált hazafelé, amikor úgy döntött, hogy „körülnéz” néhány pincében, hátha talál ott valamilyen élelmiszert. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen két rendbeli lopás vétség, illetve három rendbeli lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!