Rendőrségi

2014.07.20. 15:34

Futballkapu dőlt a kisfiúra, belehalt sérüléseibe (frissítve)

Zalaegerszeg - Meghalt az a kisfiú, akire szombaton késő délután futballkapu dőlt Zalaegerszegen az alsóerdei volt napközis táborban.

Arany Gábor

Információink szerint a gyermek a szüleivel kereste fel a sportpályát, ahol ismeretlen okból elborult a nehéz  - s mint kiderült, nem kellően stabil - szerkezet és fején találta el a 10 éves fiút, aki a sérüléseibe a mentősök erőfeszítése ellenére nem sokkal később belehalt. A hírt megerősítette Nothoff Ingrid a megyei rendőr-főkapitányság sajtófőnöke és közölte: bővebb tájékoztatást hétfőn adnak ki az ügyben. Vasárnap helyszínen járva semmi nem emlékeztetett a tragédiára. A pályáról hiányzott már mindkét focikapu...

Évek óta használták azokat a focikapukat, amelyek közül az egyik szombaton este kioltotta a tízéves kisfiú életét.

Ezt Wohner Csaba, az alsóerdei szabadidős és ifjúsági központot kezelő intézmény (Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára) igazgatója mondta el érdeklődésünkre. Az inkriminált szerkezetek vasból készültek, méretük inkább a kézilabdánál használatoshoz közelített. Mérkőzés közben hosszú fémkampókkal rögzítették a talajhoz, majd ezt követően lefektetve tárolták a pályán.

Ez a focikapu okozta a halálos sérüléseket. Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

-Nem zártuk el, mert sokan jártak ki oda sportolni és a focihoz szükség volt a kapura, kérték, hogy használhassák. Lehetett hordozni, két felnőtt képes volt mozgatni, bárhol felállíthatták, attól függően, hogy mekkora pályán játszottak – magyarázta. – Pénteken délelőtt kint voltak a nyári napközis tábor gyerekei, és miután elmentek, a szokásos módon a focikapukat lefektetve hagyták ott. Azt nem tudom, hogy ezt követően, illetve szombaton kik használhatták, kik állították fel, és miért nem volt megfelelően rögzítve – tette hozzá.

- Négy évig gond nélkül vette igénybe mindenki a pályát, természetesen a saját felelősségére. – mondta.

Végezetül az igazgató közölte, a két szerkezetet a balesetet követően elzárták, és a jövőben sem lesznek szabadon hozzáférhetők. Mint mondta, az alsóerdei szabadidő központ fenntartásába egyébként sem tartozik bele, hogy a sportoláshoz eszközöket biztosítsanak.

Egy másik kapu, amin látszik, hogy hogyan kellene lerögzíteni

A képen zalaegerszegi fiúk mutatják, milyen stabil a kapu, ha le van rögzítve

A képen Kozma András, Somogyi Martin, Tomori Gergely. Fotók: Pezzetta Umberto

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!