Rendőrségi

2012.10.06. 13:11

Lebukott az orvvadász Zalában

Kiscsáford, Bezeréd - Vadászok kértek rendőri segítséget pénteken este a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársaitól, mert Kiscsáford és Bezeréd között az erdőben egy orvvadászt tartóztattak fel.

zaol.hu

Mint kiderült, a kezében puskával sétáló férfit a két vadász megállásra szólította fel, ám ő futásnak eredt. Hamarosan utolérték s felismertek benne egy korábbi vadászt, akit a rendőrök helyszínre érkezéséig visszatartottak. Mivel kiderült, a nála lévő 0,22 kaliberű lőfegyver, és hozzá való négy darab lőszer tartására engedéllyel nem rendelkezik, ezért előállították a rendőrök, akiknek elmondta, hogy azért ment az erdőre, mert vadmalacot akart lőni. A férfinél lévő hangtompítóval és távcsővel felszerelt lőfegyvert, lőszereket, metszőollót, vadászkést, fenőacélt és fegyverlámpát, valamint a nála megtartott házkutatás során talált további 205 darab 0,22-es kaliberű lőszert, fagyasztott vadhúst és trófeákat a rendőrök lefoglalták.

A férfi ellen visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!