Rendőrségi

2012.08.16. 09:34

A mocsárban landolt egy hőlégballon Vörs mellett

Lápos területen landolt egy turistákat szállító hőlégballon szerda este Vörs mellett, a pilótát és a 18 utast csütörtök reggelre épségben kihozták a mocsárból a katasztrófavédelem egységei és a kaposvári KÖTÉL Egyesület önkéntesei - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-vel.

MTI

Török Sándor tájékoztatása szerint a katasztrófavédelemtől a hőlégballon pilótája szerda este kilenc órakor kért segítséget, miután a sötétedés közeledtével alkalmas leszállóhelynek vélte Vörsön a vasút és a Zala folyó közötti területet, ám a leszállást követően kiderült, hogy egy mocsaras területre landoltak, ahonnan nem tudnak kijutni.

A hőlégballon fedélzetén összesen tizenkilencen tartózkodtak: a pilóta, valamint orosz, osztrák, német és magyar utasok - tette hozzá.

A szóvivőhelyettes beszámolt arról, hogy a helyszínre a keszthelyi tűzoltókat, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatát, valamint a KÖTÉL Egyesületet riasztották. Ezek munkatársai bejutottak a hőlégballonhoz, meleg takarókat és védőitalt juttattak a mocsárban rekedt embereknek, amíg a kimenekítéshez szükséges ösvényt kialakították a területen. A pilótát és az utasokat csütörtök reggel hét órára biztonságban eljuttatták a szárazföldre, ahol a kísérő földi személyzetük és a mentők vártak rájuk.

Az eset során személyi sérülés nem történt, a légi jármű utasai orvosi ellátásra nem szorultak - tájékoztatott Török Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!