Rendőrségi

2012.04.23. 15:04

Kézikocsin tolta a házaspár a lopott fémet

Több fémtolvajt is elfogtak a zalai rendőrök: Nagykanizsán egy házaspár kézikocsin tolta a különböző fémtárgyakat, míg a ságodi elkerülőn az igazoltatás során 6 tonna vasúti sínt találtak az igazoltott jármű platóján.

zaol.hu


Kézikocsin tolta a házaspár a lopott fémet
Vasárnap délután fémtolvajokat fogtak el a rendőrök Nagykanizsán. A helybeli házaspár a Vár utcán egy kézikocsin tolta a különböző fémtárgyakat, melyekről hamarosan kiderült, hogy egy közeli ipar-telephelyről származnak. Az elszállításhoz engedélyt nem kaptak, ezért szabálysértési eljárás indult a házaspárral szemben - értesítette portálunkat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Több hónap alatt "gyűjtötték" ösze a síneket
Hatóság elől akarta elrejteni az ellopott vasúti síneket két férfi, azonban a felbérelt fuvarost igazoltatták a rendőrök a ságodi elkerülő szakaszon. Az igazoltatás során a rendőrök közel 6 tonna vasúti sínt találtak a platón, melyek eredetével nem tudott hitelt érdemlően elszámolni a fuvaros, ezért rakományával együtt előállították. A rendőrök hamarosan a sínek ellopásával megalapozottan gyanúsítható személyeket is elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket, mely során elismerték, hogy a selejtezésre váró síneket több hónap alatt „gyűjtötték” össze egyikük udvarán.



Bűnügyek, balesetek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!