Rendőrségi

2011.10.04. 13:59

Önt is hitegette a csaló? Jelentkezzen a rendőrségen!

Munkanélkülieknek tartott fórumokat, s munkahelyt ígért Lochuk László, s fejenként 500 forint regisztrációs díjat szedett az állástalan jelentkezőktől. Az ígéretekből semmi sem lett, a csalót most a rendőrség keresi.

zaol.hu

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat üzletszerűen elkövetett csalás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt, az alábbi tényállás szerint.

A képen látható Lochuk László a rendelkezésre álló adatok alapján 2010. decemberében Zalaháshágyon, 2011. januárjában és februárjában pedig Zalalövőn a művelődési központban tartott munkanélküliek részére fórumokat, melyek során csokoládégyár, vagy mezőgazdasági gépeket összeszerelő üzem létrehozása címén munkahelyteremtést ígért az érdeklődőknek, majd 500 forint regisztrációs díjat szedett a jelentkezőktől, akik a pénz befizetése mellett egy regisztrációs lapot is kitöltöttek. A fórumokon elhangzott ígéretek ellenére Lochuk László közreműködése által munkahelyek nem jöttek létre. A vonatkozó törvényi előírások szerint a magán-munkaközvetítői tevékenységért a munkát keresőktől díjazás nem kérhető.


A hatóság várja azok jelentkezését, aki az említett, illetve esetleg más településeken megtartott fórumokon részt vettek és a regisztrációs díjat befizették. Kérik, hogy a károsultak jelentkezzenek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán személyesen (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 45-47.), vagy a 92/311-510-es telefonszámon. Bejelentéseiket az éjjel-nappal díjmentesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívón, illetve a Telefontanú szintén díjmentesen tárcsázható 06/80/555-111-es telefonszámán is megtehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!