Rendőrségi

2011.10.24. 14:10

Hárman egy ellen: kergették, bántalmazták, majd elvették a pénzét

Elfogott és őrizetbe vett három férfit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, akik pénteken éjszaka Nagykanizsán egy éjjel-nappal nyitva tartó bolt előtt kergetni kezdtek egy helybeli férfit, majd őt utolérve bántalmazták, és elvettek tőle több ezer forint készpénzt, valamint egy mobiltelefont.

zaol.hu

A gyors bejelentésnek köszönhetően a járőrök hamarosan elfogták azt a három férfit, akiket csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek.
A rendőrkapitányság kezdeményezte a három büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását.


További rendőrségi hírek:

Elütötték a babakocsit toló férfit
Pénteken délután a zalaegerszegi Átalszegett utcán az úttest nyugati oldaláról kelt át a másik oldalra babakocsit tolva egy férfi, de miután elhagyta a felező vonalat, egy neki balról érkező személygépkocsi (melyet egy asszony vezetett) elütötte. A baleset következtében a gyalogos nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.


Ököllel arcon ütötte barátnőjét
Szombaton hajnalban a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőre a keszthelyi Kossuth utcában tetten ért egy férfit, aki barátnőjét a kabátjánál fogva rángatta és hangosan kiabált vele. A hölgy elmondása szerint barátja bántalmazta is, egy alkalommal ököllel arcon ütötte. A hölgyet a mentők kórházba szállították, a férfit pedig gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.


Ellopták a biciklijét - előkerült a tettes
Pénteken délután tett egy asszony feljelentést a Lenti Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki a bejelentést megelőzően a sértett lezáratlan állapotban lévő kerékpárját az egyik helyi üzlet biciklitárolójából (a rajta lévő két táskával együtt) eltulajdonította. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a rendőrök előállítottak egy férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.


Toyota ütközött Peugeot-val Zalaegerszegen
Szombaton délelőtt közlekedett a zalaegerszegi Wlassics Gyula utcában egy férfi egy Toyota típusú személygépkocsival. A Wlassics Gyula utca és a Báthory István utca kereszteződésben lévő, "Állj! Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtábla utasításainak eleget téve megállt, majd behajtott a kereszteződésbe, ahol nem adta meg az elsőbbséget és gépjárműve elejével nekiütközött a Báthory István utcában szabályosan, a Fenyő utca felől közlekedő, Peugeot típusú személygépkocsinak, melynek vezetője, egy asszony nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.


Elvitték a bevásárlókocsit az áruházból
Szombaton kora este az egyik zalaegerszegi bevásárlóközpont biztonsági őre tett bejelentést arról, hogy tőlük nem messze több személy egy bevásárló kocsit tol, amelyet valószínűleg az áruháztól tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínre indultak, ahonnan a 25 ezer forint értékű bevásárlókocsi eltulajdonítása kapcsán bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogtak és előállítottak egy nőt, valamint négy férfit.


Éppen el akarta adni a lopott pelletet, amikor tetten érték
Négy raklapnyi pelletet foglalt le a Nagykanizsai Rendőrkapitányság szombaton Beleznán, melyet a helyi üzemből tulajdonított el egy dolgozó. Az elkövető éppen értékesíteni szerette volna a pelletet, amikor tetten érték.


Vérvételre állították elő a sofőrt
A zalaszentgróti rendőrjárőr szombaton este a helyi Gyár utca és a Türjei utca kereszteződésében intézkedés alá vont egy személygépkocsit, melyet egy férfi vezetett.  A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda eredménye alapján őt vér- és vizeletminta-vételre állította elő a járőr.


Egészségügyi betétet akart lopni a két tinilány
Két fiatalkorú lányt értek lopáson egy nagykanizsai áruház próbafülkéjében a hét végén. Mindketten egy-egy egészségügyi betétet rejtettek ruházatukba, miután eltávolították annak csomagolását, majd fizetés nélkül akartak távozni. A biztonsági szolgálat munkatársai visszatartották őket, majd ruházatukból előkerült, 1.100 forint értékű árú. A fiatalokkal szemben szabálysértési eljárás indult.



Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!