Rendőrségi

2011.10.24. 14:35

38 késszúrással ölte meg a férjét: fegyházbüntetést kapott

Tizenhárom évet kell fegyházban tölteni annak a nőnek, aki tavaly októberben megkéselte férjét. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádlottját ítélte el héfőn a megyei bíróságon dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa.

Arany Gábor

Nyitrai Éva (55) védekezésében azt állította, hogy kiestek a végzetes órák az életéből. Ahogy fogalmazott: "megfogtam a kést, ő meg belelépett, attól fogva  nem emlékezem semmire, mert sokkot kaptam."

Nyitrai Éva több évvel korábban létesített élettársi kapcsolatot Gy. Miklóssal, majd összeházasodtak és a férfi kiskanizsai házában laktak. Mindketten sűrűn néztek a pohár fenekére, ilyenkor rendszeresen veszekedtek, ami alkalmanként tettlegességig fajult. Egy ilyen alkalommal, 2009 szeptemberében a nő arcul ütötte erősen ittas élettársát, aki hanyatt esett, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Akkor Nyitrai Évát felmentették, jogos védelemnek minősítették az esetet. A történtek megviselték a férfi egészségét, legyengült, szinte minden tevékenységben segítségre volt szüksége.

Bő egy évvel később következett be a tragédia, ami hasonló forgatókönyv szerint kezdődött. Az asszony és férje 2010. október 12-én egész nap italozott, legalább négy liter bort elfogyasztottak és közben folyamatosan veszekedtek nehéz anyagi helyzetük miatt. A nő már délután hívogatta a 112-es számot, és a mentőktől férje elszállításáról érdeklődött.  Este már nem hangoskodtak, ám a lefojtott veszekedés dulakodássá fajult közöttük. Ennek során a konyhában a nő lábossal fejbe csapta a férfit, majd a 20 centis pengéjű késsel megszúrta - összesen harmincnyolcszor. A fejét, majd a közben földre zuhant férfi bal oldalát kaszabolta össze közepes erejű szúrásaival. Nyitrai Éva ezek után levette véres ruháját és nem sokkal éjfél előtt bejelentette a rendőrségnek, hogy megölte férjét.

A szakértő 62 pontban foglalta össze a szerencsétlen ember testén talált külsérelmi nyomokat, amelyek kivérzéses sokkot, halált eredményeztek. A férfi betegségei miatt nem állítható bizonyosan, hogy életét az időbeni szakszerű orvosi beavatkozás megmenthette-e volna.

Nyitrai Éva a gyilkosság után az első kihallgatásakor még arról szólt, hogy a vita hevében kerültek elő a kések. Évek óta terrorizálta őt a férj, most is kést fogott rá, ettől elborult az agya és megszúrta. Később már arról beszélt, hogy férje tőrkéssel fenyegette, s mivel mindig azt ígérte neki, egyszer elvágja a torkát, megijedt, csak védte magát.

A nő védekezését a bíróság nem fogadta el, a pszichiáter szakértő is kizárta nála az amnéziát, így a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 13 év fegyházzal sújtották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!