Rendőrségi

2011.09.27. 15:38

Életfogytig rács mögé került a mezőtúri gyilkos

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság kedden első fokon azt a 38 éves férfit, aki a vád szerint 2009 nyarán brutális módon megölt egy idős mezőtúri házaspárt.

MTI

A bíróság Jenővári Éva vezette tanácsa a büntetett előéletű Kabai Csabát aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, állatkínzás vétségében és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek.

A vádirat szerint a vagyon elleni bűncselekmény miatt 2006-ban másfél évi börtönre ítélt, majd onnan szabadult férfinak munkahelye nem volt, állandó pénzzavarral küszködött és folyamatosan tartozott kölcsönadóinak. Az idős házaspárral alkalmi munkája révén került kapcsolatba, tőlük is kért kölcsön pénzt, amit nem tudott időben megadni.           

Kabai Csaba a vád szerint a bűncselekmény napján - 2009. június 15-én - további haladékot akart adósságának megfizetésére, emiatt felkereste a házaspárt. A 79 éves férfi azonban már nem adott újabb határidőt, ezért összeszólalkoztak, végül az idős ember kiutasította a házból látogatójukat. Az alkoholos állapotban lévő Kabai erre feldühödött, felkapta az udvaron heverő ásónyelet, nagy erővel ütlegelni kezdte mindkét sértett fejét, majd a háznál talált késsel többszörösen metszve elvágta mindkét idős ember nyakát. A sértettek a helyszínen rövid idő alatt elvéreztek. 

A férfi ezután értékek után kezdett kutatni. Eközben idegesítette az áldozatok kölyökkutyájának ugatása, ezért puszta kézzel megölte az állatot, eltörve annak nyakszirtcsontját. A házból aznap, majd másnap egy mobiltelefont és néhány apróságot vitt el, áldozatai nyugdíját nem találta meg. A vádlott a gyilkosság után a Peresi-holtág nádasában bujkált, a rendőrök több nap múlva ott találtak rá és menekülés közben fogták el.

A határozathozatalt követően az ügyész a minősítés miatt három nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott enyhítésért fellebbezett. Az ítélet így nem jogerős, az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!