Rendőrségi

2011.09.16. 13:41

17 év fegyház a brutális gyerekgyilkosnak

Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt is 17 évi fegyházra ítélte pénteken a Veszprém megyei bíróság Szalai Ferencet, aki nevelt fiát késelte halálra.

MTI

A rendkívül féltékeny férfi tavalyelőtt, február közepén ittasan közlekedett autójával, aminek a vezetését később átvette az élettársa. Nem tetszett neki, hogy az asszony visszafordult Ajka irányába, ezért fojtogatni kezdte, ököllel ütötte a fejét, majd menet közben kilökte a kocsiból. Egy hónappal ezután késő éjszaka megint előjött a rögeszméje, hogy megcsalja a párja, ezért kegyetlenül nekiesett a nőnek.

Tizenöt éves nevelt fiúk könyörgött az apjának, hogy hagyja abba édesanyja bántalmazását, mire az 50 éves férfi először egy sodrófával háromszor fejbe csapta a gyereket, majd egy késsel megvágta a száját és kétszer a bal lapockájába döfte a pengét. A dühöngő férfi még ekkor sem parancsolt indulatainak: kését a kamasz mellkasába vágta, akinek még volt annyi ereje, hogy figyelmeztesse a veszélyre édesanyját. A fiú tragédiáját végignézte a négy éves lánytestvére A gyilkosság után az apa elmenekült otthonról.

Dr. Varga Gábor büntetőtanácsa pénteken egyebek között több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek az ajkai Szalai Ferencet, akit 17 évi fegyházbüntetésre írtélt. Az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.


A Napló korábbi anyagai a brutális gyerekgyilkossággal kapcsolatban:

Leszúrta nevelt fiát! - Elfogták a gyerekgyilkost! (frissítve)

Brutális: Megölte nevelt fiát! Az élettársát megkéselte - Megszólal a szomszéd (frissítve)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!