Rendőrségi

2011.08.24. 15:12

Baleset a 75-ösön: beszállt az erdőbe a Suzuki (fotókkal)

Egy súlyos és egy könnyű sérültje van annak a balesetnek, mely szerda reggel történt a 75-ös út Nova és Lenti közötti szakaszán. A Suzuki típusú gépjármű sofőrje egyelőre tisztázatlan okból tért le az úttestről.

Gyuricza Ferenc


A személyautóval közlekedők Zalaegerszegről tartottak Lenti felé, amikor Novát elhagyva, egy erősen balra ívelő kanyarban a sofőr egyelőre tisztázatlan okból elvesztette uralmát járműve felett, s a jobb oldali vízelvezető árkon keresztül az erdőbe hajtott. Úgy tudjuk, a gépkocsi többször megpördült, illetve egy fának is nekiütközött, ennek következtében az utasfülke teteje behorpadt. A gépkocsiban ketten utaztak, őket a mentők a zalaegerszegi kórházba szállították. Rendőrségi forrásból úgy tudjuk, az autót vezető férfi könnyebben, női utasa viszont súlyosan megsérült. Információink szerint a balesetet szenvedett személyek zalaegerszegi munkahelyükről tartottak hazafelé.


A baleset helyszínelése, illetve a műszaki mentés miatt a 75-ös út érintett szakaszán előbb félpályás, majd mintegy negyed óra időtartamra teljes szélességű útzárra volt szükség. A korlátozás délelőtt fél kilenctől majdnem 11 óráig tartott.






Első beszámolónk a balesetről szerda délelőtt
Baleset történt szerdán reggel a 75-ös főúton. Egy Suzuki eddig tisztázatlan okok miatta letért az útról és az út melletti erdős részben állt meg.
A Suzuki Zalaegerszeg irányából haladt Lenti felé, mikor Novát 3 kilométerre elhagyva letért az útról, áthajtott az árkon, majd egy fának ütközött. Az autóban ketten ültek, mindkét személyt kórházba szállították. Mint Salamon Róbert rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, az elsődleges adatok szerint az autót vezető férfi könnyebben sérült, utasa, egy nő, súlyos sérüléseket szenvedett.
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére 8:30 és 10:50 között félpályás, 10:05-10:17 között egészpályás útzár volt érvényben az érintett szakaszon. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!