Rendőrségi

2011.07.04. 10:07

Életfogytiglant kapott a bozótvágós gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre és a feltételes szabadság lehetőségéből való kizárásra ítélte hétfőn a Nógrád Megyei Bíróság azt a férfit, aki 2009-ben egy bozótvágó késsel halálra kaszabolta volt élettársát és annak új barátját; az ítélet nem jogerős.

MTI

A 29 éves Fekete László 2009. december 14-én az aznap vásárolt 49 centiméter pengehosszúságú, 5-7 centiméter szélességű bozótvágó késsel, a nyílt utcán támadt a két áldozatra.
   
A nő feje felé mintegy húsz esetben sújtott, a vágások a sértett agyállományába is behatoltak. A férfira 16 ütést mért, nyolcat a fejére, és csaknem teljesen levágta jobb csuklóját. A 25 éves nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja nem sokkal később a kórházban halt meg. A büntetlen előéletű Fekete Lászlót aznap éjjel kommandósok fogták el.
   
A tanácsvezető Kovács István bíró elmondta: a vádlott épelméjű, emocionálisan azonban sekélyes, személyisége nárcisztikus és diszharmónikus. Érzelmileg, indulatilag labilis, agresszivitásra és annak következményeinek figyelmen kívül hagyására hajlamos. Valódi kötődésre, bűntudat érzésére képtelen.


A bíró a minősítő körülmények kapcsán kifejtette: az irányadó bírói gyakorlat alapvetően nem tekinti aljas indokúnak a szerelemféltésből elkövetett cselekményt, itt azonban másról van szó, mert a vádlott tudta, hogy ennek a kapcsolatnak már vége van.
   
A bozótvágó kés megvásárlása, és az, hogy egész nap autójában hordta, előre kiterveltségre utal, de nem bizonyítható, hogy a vádlott előre elhatározta az elkövetés helyét, idejét, az adatok szerint spontán volt a december 14-i találkozás - állapította meg a bíróság.
   
Az aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében kimondott ítélet az ügyész és a vádlott fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre. Az ügyet a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!