Rendőrségi

2011.06.30. 07:59

Gázórákat tekert vissza megrendelésre

Elfogott a rendőrség egy férfit, aki megrendelésre visszatekerte a gázórák számlálóját - mondta el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

MTI

Pásztorné Kovács Ágnes közölte: a mérőberendezéseket manipuláló büntetlen előéletű kenderesi férfi közel két éven át hamisította meg a gázórák állását Kisújszállás, Karcag és Kenderes térségében. Becslések szerint a férfi több millió forint kárt okozott a szolgáltatónak tevékenységével.
   
A karcagi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya június 28-án rendelt el nyomozást a férfi ellen csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ennek során eddig több mint két tucat esetet sikerült rábizonyítani, és az is kiderült, hogy a tettes megrendelésre tekerte vissza a gázórákat, köbméterenként 50 forintos egységáron – mondta a főhadnagy.
   
A büntetőeljárás során a megrendelőket gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség, hiszen cselekményükkel ők is csalást követtek el. Az érintetteknek ráadásul a büntetőjogi felelősségre vonás mellett számolniuk kell azzal is, hogy a gázszolgáltató bírsággal sújtja majd őket - közölte Pásztorné Kovács Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!