Rendőrségi

2011.04.06. 14:24

Gázrobbanás Budapesten: két súlyos sérült

Budapest - Két nőt szállítottak kórházba a VII. kerületi Nefelejcs utca egyik lakóházában bekövetkezett robbanás helyszínéről, a detonáció okát még nem tudja a tűzoltóság; a ház életveszélyessé vált, ezért az ott élő hatvan embernek ki kell költöznie.

MTI

 

A robbanás a Nefelejcs utca 19. szám alatti kétszintes lakóház második emeletén, egy udvarra néző 30 négyzetméteres lakásban történt - mondta Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője a helyszínen újságíróknak.
   
A nagy erejű robbanásban, amelynek pontos okát még nem tudják, a lakás feletti födém is megsérült - közölte a tűzoltóság szóvivője.
   
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a romok között két sérült nőt találtak, őket kórházban ápolják. További sérültekről nem tudnak, de a biztonság kedvéért egy mentőautó a háznál maradt. A robbanásban két lakás vált teljesen lakhatatlanná - tette hozzá.
   
Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa beszélt az egyik szomszédos lakás egyik lakójával. Az asszony  elmondta, hogy lakásuk konyhája teljesen tönkrement, a plafon megrepedt. Neki nem esett baja, de törmelékek hullottak rá.
   
A robbanás helyszínére érkező kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) az MTI-nek azt mondta: a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. Huszonkilenc lakás 60 lakója kap ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!