Rendőrségi

2011.04.26. 15:12

Emberi csontvázat találtak Makó közelében (frissítve)

Emberi csontvázat, feltehetően egy szovjet katona maradványait és lőszereket találtak az M43-as autópálya nyomvonalán Makó közelében kedden - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MTI

A csontokat egy munkagép fordította ki a földből, és az emberi maradványok mellett lőszerek is előkerültek - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Halmágyi Pál, a makói József Attila Múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta, feltehetően egy szovjet katona földi maradványait találták meg.
   
Makó közelében 1944 szeptemberében és októberében folytak heves harcok. A Battonya irányából előrenyomuló szovjet csapatok célja Hódmezővásárhely elérése volt. Makót szeptember 26-án foglalták el a szovjetek, a magyar csapatok a következő két hétben azonban megpróbálták visszavenni a várost - közölte a történész.
   
A leghevesebb összecsapások a Maros-parti város és Földeák határában voltak, ezek egyikében veszthette életét a most megtalált katona - tudatta a szakember.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!