Rendőrségi

2011.03.10. 15:18

Mind a 9 bankrablást elismerte a sorozatrabló

A bizonyítékok hatására mind a kilenc terhére rótt bankrablást elismerte az a sorozatrabló, aki szerdáról csütörtökre virradóra jelentkezett önként a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - mondta el budapesti, Tóth Tamás rendőrfőkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese.

MTI

A 36 éves gyanúsított, aki első rablását 2008 februárjában követte el, szerdán egy XI. kerületi Villányi úti bankot rabolt ki. A rablásnál jó minőségű felvételt készített róla a pénzintézet biztonsági kamerája. A felvételt a rendőrség honlapján közzétették, és az egyik televízió is bemutatta.
   
A férfi ezt követően jelentkezett ügyvédje kíséretében a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Mind Tóth Tamás, mind Fülöp Valter kitért arra, hogy a házkutatáson éles lőfegyvereket is találtak a lakásán.
   
A gyanú szerint a férfi a kilenc bankrablás során több millió forintot zsákmányolt.
Tóth Tamás hangsúlyozta, hogy a sorozatrablónak nem volt más lehetősége, mint hogy feladja magát, mert miután jó minőségű felvétel készült róla, napokon belül elfogták volna. 
Elmondta azt is, hogy a családos férfi három éve munkanélküli volt. Hozzátette, hogy a gyanúsított kettős életet élt, feleségét és két gyermekét a rablásokból tartotta el.
   
Fülöp Valter közölte, hogy kezdeményezik a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!