Rendőrségi

2011.03.29. 09:55

Balatoni ingatlancsere: a Jobbik feljelentést tett

A Legfőbb Ügyésznél tett feljelentést a Jobbik egy balatonvilágosi ingatlancsere-szerződés ügyében, amely az ellenzéki párt szerint legalább 600 millió forint kárt okozott a magyar államnak - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Kepli Lajos.

MTI

A jobbikos képviselő elmondta: a csereszerződés értelmében 2008 májusában állami tulajdonból magántulajdonba került egy 15 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti ingatlan Balatonvilágoson egy ennél jóval kisebb és nem vízparti ingatlanért cserébe. Kepli Lajos kiemelte, hogy a területet az új tulajdonos - az Aranyföveny Kft. - azóta felparcellázta és jelenleg közvetlen vízparti építési telekként próbálja értékesíteni.    

A Jobbik a balatonvilágosi önkormányzat által készíttetett értékbecslés alapján kérte a büntetőeljárás megindítását, mert szerinte különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés történt. Kepli Lajos hozzátette: ezen az esetlen kívül is több ingatlanspekuláció gyanújára okot adó esetet is vizsgálnak. Így például a Balatonfőkajáron megépítendő 4 kilométeres versenypálya ügyét, amelynek környezetvédelmi engedélyeztetése jelenleg folyik. Az ellenzéki politikus elmondta: a helyiek munkahelyeket remélnek a beruházástól, azonban "félő, hogy csupán ingatlanbefektetés áll a háttérben".    

A Jobbik a Balaton fejlesztését elsősorban a magyar vállalkozásokra és a tájjal, az ott élő emberekkel harmóniában megvalósuló beruházásokra építve képzeli el és elutasítják a tó "gátlástalan kizsákmányolását és beépítését" - hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!