Rendőrségi

2011.02.09. 11:54

Anyát és lányát gázolta halálra az ittas sofőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, aki két embert gázolt halálra hétfőn Nagykállón - tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője, elnökhelyettese szerdán.

MTI

A férfi ellen halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt folytat nyomozást a rendőrség - ismertette Nyakó Zsuzsanna.
   
Az elnökhelyettes közlése szerint a 44 éves férfi Nagykálló városközpontja felé haladt autójával, ittassága és túlzott sebessége miatt azonban elvesztette uralmát járműve fölött, a gépkocsi sodródni kezdett és a vele szemben, az úttest jobbszélén gyalogló két nőt elütötte, majd kitört egy telefonvezetéket tartó oszlopot.
   
A baleset következtében egy 51 éves asszony és 25 éves lánya olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették. A gyanúsított a balesetet követően elmenekült a helyszínről, nem sokkal később a rendőrök fogták el - mondta a szóvivő.
   
Az előzetes letartóztatás indokolt, mivel alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne. Amennyiben a férfi bűnösségét megállapítják, akkor 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik - jegyezte meg Nyakó Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!