Rendőrségi

2011.01.07. 12:26

Illegálisan tartott fegyvereket foglaltak le Penészleken

Illegálisan tartott fegyvereket foglaltak le a rendőrök Penészleken - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

MTI

A Nyírbátorhoz közeli településen négy ingatlanon fémdetektorokkal és speciálisan kiképzett kutyákkal tartott házkutatások során csütörtökön összesen hét fegyvert, lőszereket és petárdákat találtak - mondta a százados. Hozzátette: a lefoglalt fegyverek közül három éles lőfegyverré átalakított légpuska, egy légpisztoly, egy pedig kispuska, továbbá előkerült két gyári állapotú légpuska és légpisztoly is.    

A szóvivő tájékoztatása szerint az ügyben kihallgatott, szabadlábon védekező négy férfi nem árulta el, mire kellettek nekik a fegyverek. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja azt is, hogy a lefoglalt fegyverekkel követtek-e el bűncselekményeket.    

A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésért az eljárás alá vont férfiakat 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!