Rendőrségi

2010.12.08. 13:55

3D-s adócsalás? Nyomoznak a vámosok

Adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak mozifilmek és 3D-s produkciók készítésével, valamint értékesítésével foglalkozó gazdasági társaságokkal szemben - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szerdán.

MTI

A közlemény szerint az elkövetők a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal károsították meg a központi költségvetést, és ez az összeg a nyomozás során még tovább nőhet.
   
A bűnelkövetői kör a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hozott létre, amelyben a filmek finanszírozásában és az értékesítésben résztvevő offshore cégek, valamint az áfa-visszaigénylő pozícióba kerülő gazdasági társaságok mellett hamis, fiktív költségszámlákat kibocsátó cégek is megtalálhatók voltak.
   
A VPOP tájékoztatása szerint a napokban összehangolt akció keretében 45 nyomozó és járőr részvételével 14 helyszínen tartottak házkutatást, amely után öt embert gyanúsítottként hallgattak ki, hármat közülük őrizetbe is vettek, előzetes letartóztatásukat a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!