Rendőrségi

2010.11.22. 14:25

Fegyveres rablókat ítélt el a Debreceni Ítélőtábla

Összesen 14 év és 6 hónap szabadságvesztést szabott ki hétfői jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla egy fegyveres rablás három gyanúsítottjára; negyedik társuk büntetése első fokon jogerőre emelkedett - közölte az intézmény sajtószóvivője.

MTI

Koszta János ismertetése szerint F. Sándor elsőrendű vádlott felbujtóként, jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás miatt hét, N. Lajos másodrendű vádlott jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettében hat év fegyházbüntetést kapott. T. Zoltán harmadrendű vádlottat a bíróság bűnsegédként, jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás és lőszerrel visszaélés miatt másfél év börtönre ítélték.

Az ügy előzménye, hogy 2007 őszén F. Sándor egy ügyvéd ismerősétől megtudta, hogy egy edelényi ügyvédi irodában egy ingatlan adásvételét bonyolítják le, és a vevő 9 millió forint készpénzt visz majd magával. A pénz megszerzésének lehetőségét T. Zoltán is felvetette az elsőrendű vádlottnak, ő az ellene folyó büntetőeljárás miatt jobbnak látta, ha a rablás elkövetésére az anyagi nehézségekkel küszködő N. Lajost beszéli rá.

N. Lajos pénzt ajánlott fel a negyedrendű vádlottnak, hogy az ügyvédi iroda közelébe vigye, illetve onnan hazaszállítsa, a bűncselekmény részleteibe azonban nem avatta be. Amikor az iroda közelébe értek, F. Sándor informálta őket arról, hogy bent vannak a vevők a pénzzel.

N. Lajos egy gázfegyverrel ment be az irodába, és az ott tartózkodókat a gázpisztollyal fenyegetve arra szólította fel, hogy feküdjenek a földre, és a pénzt adják át neki. Mivel nem engedelmeskedtek, a férfi az asztalon lévő pénzből több köteget felkapott. A házat eladó nő ekkor megfogta a férfi karját, hogy ne vigye el a pénzt, mire a férfi a fegyverrel arcul ütötte; ettől a nő a földre esett, a pisztoly pedig széthullott. A vádlott újabb köteg pénzt vett el, de a vásárló és felesége is rávetették magukat, ütötték-verték a férfit. N. Lajosnak végül sikerült elmenekülnie, a pénzből 5 millió 220 ezer forintot vitt magával.

N. Lajos ezután 200 ezer forintot adott az őt a helyszínre szállító negyedrendű vádlottnak, a többi pénzt pedig megosztották F. Sándorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!