Rendőrségi

2010.11.29. 15:28

Baltával agyonverte a barátját! Elfogták a gyanúsítottat

Elfogta a rendőrség egy 2007 decemberében elkövetett markóci emberölés gyanúsítottját; a férfi a baranyai településen baltával agyonverte, majd elásta a vele együtt élő barátját.

MTI

"A rendőrség egy más bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozás során szerzett információkat arról, hogy az eltűntként keresett férfi bűncselekmény áldozatává vált" - mondta el Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője hétfőn Pécsen, sajtótájékoztatón.
Hozzátette: tanúkat kutattak fel és a kihallgatásokat követően november elején Markócon felásták annak a háznak a kertjét, ahol a két férfi együtt lakott, ennek során megtalálták az elhunytat.
   
"A maradványok egyértelműen arra utaltak, hogy bűncselekmény történt, ezért körözést adtunk ki az elhunyt barátja ellen, akit a múlt héten Budapesten fogtak el" - mondta a rendőr alezredes.
   
Fellegi Norbert közölte: a 39 éves gyanúsított először mindent tagadott, majd részletes beismerő vallomást tett. Ebből kiderült, hogy barátjával rendszeresen italoztak és gyakran egymásnak estek, 2007 decemberében pedig egy anyagi vitát követően fejszével agyonverte és elásta őt.
   
A bűnügyi osztályvezető arra a kérdésre, hogy a két férfi pontosan milyen kapcsolatban volt egymással, azt mondta, "jóban voltak, az áldozat korábban felvette későbbi gyilkosa nevét".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!